دانستنی های حقوقی

چگونه مزاحمت تلفنی را گزارش دهیم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

چگونه مزاحمت تلفنی را گزارش دهیم و آن را پیگیری کنیم؟ امکان شکایت از مزاحمت تلفنی از طریق پلیس فتا، وجود ندارد. تنها هنگامی می توان از طریق دادسرای جرایم رایانه ای، این موضوع را پیگیری کرد که مزاحمت از طریق اینترنت و پیامرسان هایی مانند واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و … باشد. پیگیری مزاحم تلفنی ایرانسل، شکایت مزاحم تلفنی به پلیس فتا، پیگیری مزاحم تلفنی مخابرات، شکایت اینترنتی از مزاحم تلفنی همراه اول از مواردی هستند که در این خصوص در دادگاه ها مطرح می شوند.

آیا  مزاحمت تلفنی جرم است؟

مزاحمت تلفنی به هر شکل، به عنوان جرم شناخته می شود. در صورتی که این مزاحمت، موجب ناراحتی و سلب آسایش از فرد شود، جرم محسوب می شود. در ادامه به مواردی که می تواند موجب شود مزاحمت تلفنی به عنوان جرم شناخته شود، اشاره خواهیم کرد:

  • گرفتن آرامش و آسایش از اشخاص از طریق مزاحمت تلفنی
  • برقراری تماس های پشت سر هم و بدون وقفه برای آزار و اذیت
  • تهدید به قتل، اخاذی، ضرر مالی و حیثیتی و یا افشای اسرار شخص و بستگانش

روش های شکایت از مزاحمت تلفنی اپراتورهای مختلف

بر اساس قانون، هر کسی به صورت عمدی یا سهوی از طریق تلفن مزاحمت ایجاد کند، باید مجازات شود. علاوه بر جرمی که باید در دادگاه بررسی شود، شرکت های مخابراتی نیز در این خصوص قوانین مخصوص به خود را اجرا می کنند. اگر شما نیز با چنین موضوعی درگیر هستید، می توانید با بهترین وکیل تهران مشورت کنید. ما در سایت وکیل از ما، وکلای با تجربه در این زمینه را به شما معرفی خواهیم کرد. در نتیجه شما می توانید از بین وکلای معرفی شده، وکیل مد نظر خود را طبق سابقه، تجربیات و تخصص انتخاب کنید.

1. شکایت از مزاحمت تلفنی مخابرات

شرکت مخابرات، دارای قوانین مخصوص به خود در خصوص مزاحم تلفنی می باشد. اگر که مزاحمت تلفنی یک بار اتفاق بیفتد، خط تلفن مزاحم به مدت یک هفته قطع می شود که این قطعی همراه با اخطار کتبی می باشد. باید گفت در صورتی که فرد خاطی، بخواهد نسبت به تجدید ارتباط اقدام کند باید هزینه های مربوطه را پرداخت کند.

در صورتی که مزاحمت تلفنی از طریق خطوط مخابرات برای بار دوم اتفاق بیفتد، خط تلفن وی به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع می شود. در صورت درخواست تجدید ارتباط، باید هزینه های مربوطه پرداخت شود.

2. شکایت از مزاحمت تلفنی ایرانسل

اگر که مزاحمت تلفنی از طریق خطوط تلفن ایرانسل باشد، باید به دو شیوه شکایت انجام شود. در روش اول، شکایت می تواند از طریق نمایندگی حقوقی ایرانسل و دفاتر امور مشترکین باشد. در شیوه دوم، برای شکایت از مزاحمت تلفنی و گزارش آن باید به دادسرای محلی که جرم در آن رخ داده است مراجعه شود.

3. شکایت از مزاحمت تلفنی همراه اول

اگر که مزاحمت تلفنی از طریق خط همراه اول باشد، سه روش برای اقدام به شکایت وجود دارد. در شیوه اول، باید به دفتر امور مشترکین اپراتور همراه اول مراجعه شود. ابتدا در این حالت، باید فرم مربوطه تکمیل و ارائه شود. در شیوه دوم، برای شکایت از مزاحمت تلفنی می توانید با شماره 9990 تماس بگیرید و گزارش خود را از مزاحمت تلفنی اعلام کنید. در شیوه سوم، باید به دادسرای محلی ک جرم در آن اتفاق افتاده است مراجعه شود.

شکایت از مزاحم تلفنی به پلیس فتا

ممکن است این سوال برای شما پیش آید که آیا مزاحمت از طریق اینترنت، نیز جزو مزاحمت تلفنی است و جرم محسوب می شود؟ باید گفت که هر گونه مزاحمت تلفنی از طریق تماس، پیامک یا اینترنت جرم است؛ اما از نظر مرجع رسیدگی دارای تفاوت هایی با هم هستند. تنها تفاوت مزاحمت های تلفنی از طریق تماس و اینترنت، این است که باید در جرایم اینترنتی به پلیس فتا مراجعه کرد.

امروزه به دلیل استفاده گسترده از شبکه های اجتماعی و پیامرسان ها که همگی از طریق اینترنت قابل دسترس هستند، مزاحمت از این طریق، نیز بیشتر از مزاحمت از طریق تماس تلفنی شده است؛ بنابراین بیشتر افراد از این نوع مزاحمت ها شکایت دارند که باید از طریق دادسرای جرایم رایانه ای، پیگیری شود.

شرایط شکایت از مزاحمان تلفنی و پیامکی

گاهی ممکن است علاوه بر مزاحمت تلفنی، از طریق پیامک نیز مزاحمت صورت بگیرد. به همین دلیل، باید با شرایط شکایت از این نوع مزاحمت نیز آشنا شویم. در این خصوص باید یک نکته را در نظر بگیریم و آن این است که هر پیامکی نمی تواند مجوزی برای طرح شکایت باشد!  به این معنی که باید پیامک حاوی مطلبی باشد که به عنوان جرم مزاحمت پیامکی، در قانون تعریف مشخصی داشته باشد. همچنین برای این جرم، یک مجازات مناسب در قانون وجود داشته باشد.

مزاحمت تلفنی و پیامکی، می تواند به صورت عمدی انجام شود. به این معنی که فرد مزاحم، با نقشه قبلی و به صورت عمدی موجب سلب آسایش افراد شود. اگر سهوی باشد، نمی توان از آن شکایت کرد. پیامک باید دارای شرایط خاصی باشد که بتوان از آن شکایت کرد.

  • موجب شود که آرامش و آسایش از شخص گرفته‌شود.
  • پیامک حاوی تهدید حیثیتی یا ضرر مالی
  • پیامک حاوی افشای رازهای شخص یا افراد نزدیک وی
  • تلفن با تماس های بی وقفه به قصد اذیت و آزار
  • پیامک یا تماس تلفنی تهدید به قتل

برای شکایت از مزاحمت تلفنی به کجا مراجعه کنم؟

برای اینکه بدانیم که چگونه مزاحمت تلفنی را گزارش کنیم، مباحثی را مطرح کردیم. بر اساس ماده 641 تعزیرات، مزاحمت از طریق تلفن یا دستگاه های مخابراتی جرم محسوب می شود و شاکی می تواند از شخص مزاحم، شکایت کند. هر کدام از اپراتورها، ممکن است قوانین مخصوص به خود را در این خصوص اجرا کنند.

شکایت از مزاحمت تلفنی همراه اول

بسیاری از افراد تصور می کنند که برای شکایت از مزاحمت تلفنی، باید به پلیس فتا مراجعه کنند. در راستای اینکه چگونه مزاحمت تلفنی را گزارش دهیم، باید بگوییم همانگونه که ذکر شد این مورد جزو جرایم رایانه ای نیست و به همین دلیل مرجع رسیدگی به آن، پلیس فتا نمی باشد. به منظور شکایت از مزاحمت تلفنی مراجعی مانند دفتر امور مشترکین، دادسرا، انواع اپراتورهای تلفنی مانند ایرانسل، رایتل و همراه اول و یا سایت شرکت صادرکننده سیم کارت گزینه های بهتری هستند.

مجازات مزاحم تلفنی چیست؟

مزاحمت تلفنی به صورت صریح و واضح، به عنوان جرم در قانون شناخته شده است. در این خصوص در ماده 641 قانون مجازات اسلامی، به صراحت بیان شده است که اگر با استفاده از تلفن یا هر نوع دستگاه مخابراتی برای شخص یا اشخاص دیگر مزاحمت ایجاد کند علاوه بر اجرای مقررات مربوط به اپراتور مربوطه، به حبس از 1 تا 6 ما محکوم می شود.

در این رابطه بر اساس ماده قانون تاسیس شرکت مخابرات، کسی که با استفاده از وسیله مخابراتی برای دیگران مزاحمت ایجاد کند بر اساس مقررات اپراتور، مجازات می شود که در بالا به آنها اشاره شد. باید گفت که در صورتی که مزاحم تلفنی در دادگاه به عنوان مجرم تعیین شود، حکم علیه وی صادر می شود. این حکم، جزایی است و شخص مجرم باید ضرر و زیان مدعی را پرداخت کند. در این خصوص مطابق با ماده 12 قانون مدنی، حکم صادر می شود.

کلام آخر

بسیاری از افراد، تصور می کنند پلیس فتا مرجع رسیدگی به این مشکل می باشد. در حالی که تنها اگر مزاحمت از طریق اینترنت باشد، امکان مراجعه به پلیس فتا وجود دارد. بدین منظور اپراتور ها نیز جریمه های مخصوص به خود، مانند قطع خط مزاحم را اجرا می کنند. 1 تا 6 حبس نیز بر اساس قانون برای فرد مزاحم در نظر گرفته شده است.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا