دانستنی های حقوقی

چگونه از مرکز ثبت دامنه ملی شکایت کنیم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی ممکن است به دلایل مختلف باشد که در این مقاله در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد. برای داشتن یک سایت شخصی شما در مرحله اول نیاز به هاست و دامنه دارید. حتما به انتهای آدرس سایت ها توجه کرده اید که از ir یا com استفاده می شود؛ البته دامنه های دیگری مانند net، org و … نیز وجو دارند. دامنه ir به عنوان دامنه ملی ایران شناخته شده است و توسط مرکز ثبت دامنه ملی ارائه می شود.

برای اینکه سایت ما دارای دامنه ir باشد باید سایت ثبت دامنه ملی مراجعه کرد و برای ثبت نام اقدام کرد. گاهی در این زمینه مشکلاتی ایجاد می شود که موجب طرح شکایت علیه این سامانه خواهد شد. برخی از مشکلات ممکن است از طریق مراجعه به سایت و مطرح کردن آن حل شوند؛ اما برای برخی از آنها هیچگونه پاسخی ارائه نمی شود و در نتیجه فرد تصمیم می گیرد که شکایت کند.

در صورتی که با چنین مشکلی مواجه هستید می توانید با بهترین وکیل در شمال تهران مشورت کنید. وکلایی که در زمینه حل مشکلات در فضای مجازی فعالیت دارند گزینه خوبی برای دریافت راهنمایی در این خصوص می باشند. ما در سایت وکیل از ما به معرفی وکلای با تجربه در زمینه های مختلف می پردازیم و شما با توجه به نوع مشکل می توانید وکیل مورد نظر را انتخاب کنید.

روش شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی آی آر

ممکن است در زمینه خرید دامنه از مرکز ثبت دامنه ملی با مشکلاتی مواجه شوید. گاهی اوقات به دلیل عدم حل مشکل، فرد تصمیم می گیرد که این مسئله را به صورت حقوقی بررسی کند. در این حالت فرد تصمیم می گیرد که نسبت به شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی اقدام کند. این موضوع هنگامی کاربرد دارد که حق شاکی از وی سلب شده باشد و پاسخ درستی از جانب پشتیبانی سایت به او داده نشده باشد.

بهترین شیوه ثبت شکایت از طریق سایت مرکز ثبت دامنه ملی است. شکایت شما در صورت ثبت در سایت بررسی می شود و نتیجه از طریق پیامک به شما منتقل می شود. به این دلیل که خدمات این سایت به صورت آنلاین هستند و بر بستر اینترنت ارائه می شوند، امکان ثبت شکایت از مرکز مثبت دامنه ملی از طریق پلیس فتا نیز وجود دارد.

روش شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی آی آر

1- ثبت شکایت از طریق سایت nic.ir

به منظور ثبت شکایت از طریق سایت مرکز ثبت دامنه ملی باید به نشانی nic.ir مراجعه کنید. شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی از این طریق می تواند موجب شود که زودتر به نتیجه برسید. در منوی پشتیبانی سایت امکان ارسال پیام وجود دارد. همچنین آدرس پستی، نمابر، پست الکترونیک و شماره تلفن نیز برای پشتیبانی بهتر در این بخش قابل مشاهده هستند. در نتیجه شما می توانید یکی از روش ها را انتخاب کنید تا از طریق آن بتوانید مشکل خود را پیگیری کنید.

2- ثبت شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی از پلیس فتا

یکی دیگر از راه های رسیدگی به جرایم رایانه ای مراجعه به پلیس فتا است. به همین دلیل می توانید به منظور شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی نیز به پلیس فتا مراجعه کنید. بدین منظور باید ابتدا وارد سامانه cyberpolice.ir شوید و بعد از ثبت نام در سایت شکایت خود را مطرح کنید. بعد از بررسی شکایت، از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی می شود. همچنین شما می توانید از طریق کد رهگیری، شکایت خود را پیگیری کنید.

3- شکایت از ثبت دامنه آی آر از سازمان تعزیرات

به منظور حل مشکل در زمینه ثبت دامنه ملی و سایت nic.ir می توانید از طریق سازمان تعزیرات حکومت اسلامی نیز اقدام کنید. در این صورت شخص باید طبق شیوه نامه حل اختلاف، ادعای خود را مطرح کند. برخی از دلایل برای شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی باید در این زمینه مطرح شوند که در ادامه آنها را ذکر خواهیم کرد.

  • شباهت نام دامنه با نام تجاری که شخص نسبت به آن دارای حق و حقوق است.
  • عدم داشتن حق و منفعت دارنده دامنه نسبت به نام آن
  • داشتن اهداف سوء برای ثبت دامنه

شکایات اگر با توجه به موارد بالا مطرح شوند، توسط سازمان تعزیرات حکومتی بررسی می شوند. در این حالت باید مراحل بررسی پرونده طی شوند تا شخص بتواند به حق خود برسد.

منظور از سوء نیت در ثبت دامنه

همانطور که ذکر شد یکی از دلایلی که فرد می تواند بر اساس آن نسبت به ثبت شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی اقدام کند، سوء نیت در ثبات دامنه است. در زیر شرایطی را که به موجب آن سوء نیت در ثبت دامنه مشخص می شود را ذکر خواهیم کرد.

  • شرایط باید نشان دهد که فرد دامنه را با هدف فروش، اجاره یا سایر شیوه ها به فرد خواهان انتقال داده است و هزینه را دریافت کرده باشد.
  • هدف ثبت کننده دامنه باز داشتن مالک علامت تجاری از انعکاس علامت خود در نام دامنه باشد.
  • ثبت دامنه با هدف اختلال در فعالیت های فرد خواهان
  • ایجاد شبهه در حوزه منابع مالی، حمایت مالی و …برای جلب کاربران اینترنتی

منظور از سوء نیت در ثبت دامنه

در صورت داشتن این شرایط امکان شکایت از طریق سوء نیت در ثبت دامنه وجود دارد و فرد می تواند آن را از طریق قانونی پیگیری کند. به همین دلیل وکیل با تجربه می تواند در این راستا به شما کمک کند تا بتوانید پیگیری های حقوقی پرونده را به درستی انجام دهید.

سیاست نامه بین مرکز ثبت دامنه و مشتری

به منظور انعقاد قرارداد بین مشتری و مرکز ثبت دامنه یک سیاست نامه اجرا می شود که اگر بر خلاف آن عمل شود، می توان تخلف را بر اساس قانون پیگیری کرد. متقاضی ثبت یا دارنده نام دامنه باید با این سیاست نامه آشنا باشد تا در صورت بروز تخلف بتواند از طریق مراجع ذی صلاح موضوع را پیگیری کند. بر طبق این سیاست نامه اهدافی ذکر شده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

پذیرش مفاد سیاست نامه ثبت دامنه

در صورتی که متقاضی سیاست نامه را قبول کند وی اقرار به پذیرش آن کرده است و باید بر اساس قوانین آن عمل کند. بر همین اساس مفادی آن باید توسط وی اجرا شوند. این مفاد شامل موارد زیر می باشند:

  • اقرار به کامل و دقیق بودن اظهارات سیاست نامه
  • قبول اینکه بر اساس اطلاع متقاضی نباید ثبت دامنه موجب نقض حقوق شخص ثالث شود.
  • عدم استفاده از نام دامنه به منظور رسیدن به مقاصد غیر قانونی
  • عدم استفاده از نام دامنه به منظور نقض یا مغایرت با قانون

باید به این نکته توجه کنید که در این خصوص مسئولیت کامل دامنه به عهده فرد صاحب دامنه است و نباید این دامنه حقوق دیگران را نقض کند. در صورتی که مشخص شود ثبت این دامنه حقوق دیگری را نقض کرده است، مرکز ثبت دامنه می تواند دامنه را لغو کند.

با توجه به این موارد باید به این نکته اشاره شود که بیشتر مواقع حقوق مشتریان ثبت دامنه آی آر از طرف کسانی نقض می شود که خود نیز یک دامنه ثبت کرده اند. نام دامنه می تواند نقض کننده حقوق برندهای تجاری معتبر باشد که از طریق مراجع ذی صلاح باید این مورد پیگیری شود. امروزه شکایات بسیار زیادی در این خصوص مطرح می شوند که هر کدام روند رسیدگی متفاوت را دارند. بر این اساس وکیل باتجربه می تواند در این مسیر به شاکی کمک کند تا زودتر به نتیجه برسد. شکایت از ثبت دامنه آی آر ممکن است به دلایل مختلفی صورت گیرد که یکی از آنها همین نقض سیاست نامه مرکز ثبت دامنه می باشد که موجب ضایع شدن حقوق مشتری است.

اهداف سیاست نامه ثبت دامنه

به سیاست نامه ای که برای حل اختلافات نام دامنه وجود دارد، به اختصار سیاست نامه گفته می شود. اهداف درج شده در آن توسط ثبت نام دامنه کشوری ایران تعیین می شوند و یک بخش جدایی ناپذیر از موافقتنامه ثبت دامنه محسوب می شوند. در این متن کلیه ضوابط، شرایط و قوانین مربوط به حل و فصل اختلافات ذکر شده است و در این مورد مشخص می شود که در استفاده از دامنه آی آر بین دارنده و شخص دیگری ممکن است اختلاف پیش آید.

بر اساس موضوع ماده 4 سیاست نامه ثبت دامنه هر گونه حل اختلاف در خصوص دامنه آی آر بر طبق شیوه نامه حل اختلاف باید حل شود. در این خصوص مقرارت تکمیلی نیز می توانند کاربرد داشته باشند. این اقدامات نمی توانند به هیچ عنوان نفی کننده قوانین جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع اختلاف باشند.

کلام آخر

در این مقاله در مورد روش های شکایت از مرکز ثبت دامنه ملی صحبت کردیم. گاهی شکایت به دلیل عدم خدمات دهی به فرد از طرف سایت است و گاهی نیز ثبت دامنه هایی مشابه با دامنه های ثبت شده است که موجب می شوند، شباهت زیادی بین علامت های تجاری ایجاد شود. به همین دلیل با توجه به نوع مشکل باید روش پیگیری مناسب را انتخاب کرد.

مراجعه به سامانه ثبت دامنه ملی، پلیس فتا و یا سازمان تعزیرات از روش های شکایت در این رابطه محسوب می شوند. فرد شاکی باید شرایط و دلایل مورد نیاز را برای طرح شکایت ارائه دهد. با وجود وکیل این روند درست و اصولی پیش می رود و فرد زودتر در این راستا به نتیجه خواهد رسید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا