دانستنی های حقوقی

شکایت از ارسال رسید جعلی چگونه است؟【آپدیت 1403】

شکایت از ارسال رسید جعلی و طی کردن مراحل آن در دادگاه، روند مخصوص به خود را دارد. رسید جعلی بانکی، فیش جعلی شبا و آپ از نمونه های این نوع کلاهبرداری می باشند. در حال حاضر، بخشی از خدمات بانک ها به صورت الکترونیک به مشتریان ارائه می شود. این روش، دارای مزایای بسیار زیادی است و موجب تسریع در ارائه خدمات به مشتریان می شود؛ اما گاهی نیز زمینه را برای استفاده از رسید و فیش های جعلی فراهم می کند.

دریافت رسید جعلی بانکی، موجب می شود که روزانه افراد بسیار زیادی مجبور شوند شکایت کنند. طرح دعوی در این مورد، بهتر است از طریق مشورت با بهترین وکیل تهران باشد. در این صورت پروسه طولانی شکایت از ارسال رسید جعلی، کوتاه تر می شود و امکان موفقیت در آن نیز بیشتر خواهد شد. ضرر اقتصادی رابطه مستقیمی با فیش های جعلی دارد و در این رابطه قوانینی وجود دارند که می توانند به فرد متضرر کمک کنند. اگر شما نیز با این شیوه متحمل ضرر اقتصادی شده اید، بهترین کار مشورت با وکلای دادگستری و شکایت از فردی است که نسبت به جعل فیش اقدام کرده است.

مراحل شکایت از ارسال رسید جعلی

رسید جعلی، مربوط به جرائم الکترونیکی می باشد. به همین دلیل، مرجع رسیدگی به آن نیز پلیس فتا و سایبری است.  برای ارائه شکایت باید به این مراکز مراجعه شود؛ البته سایر مراکز قضایی نیز در این زمینه به افراد پاسخگو خواهند بود. وکیل دادگستری، می تواند موجب تسریع در روند این نوع پرونده شود. مراحل طرح این شکایت شامل موارد زیر می باشند:

  • مراجعه به پلیس فتا و پلیس سایبری
  • ثبت شکایت به صورت الکترونیکی از طریق سامانه ثنا
  • ورود به بخش خدمات الکترونیکی سایت ثنا
  • درج مشخصات مانند نام، فامیل، شهر و …
  • انتخاب نوع شکایت ( شکایت از رسید جعلی)
  • انتظار برای دریافت ابلاغیه
  • دریافت ابلاغیه و مراجعه به مرکز قضایی جهت ثبت شکایت

شکایت از ارسال رسید جعلی با توجه به میزان خسارت مادی، می تواند دارای مراحل متفاوتی باشد. مدت زمان برای رسیدگی به این نوع پرونده نیز با توجه به نوع آن، ممکن است متفاوت باشد.

نحوه شکایت رسید جعلی به چه صورت است؟

شکایت از رسید جعلی شبا

یکی از روش های انتقال وجه در سیستم بانکی، شبا نام دارد. انتقال وجه در این سیستم، به گونه ای است که ممکن است موجب کلاهبرداری و جعل رسید شود. در این سیستم، انتقال وجه توسط سامانه های ساتنا یا پایا انجام می شود که هر کدام دارای زمان خاصی برای تسویه هستند. در نتیجه، فرد می تواند قبل از رسیدن پول به حساب فرد مورد نظر، فیش و رسید آن را به صورت جعلی طراحی کند.

شکایت از ارسال رسید جعلی شبا نیز مراحلی مشابه آنچه که ذکر شد دارد. از این رو فرقی ندارد که رسید جعلی شما مربوط به کدام سیستم بانکی باشد، در هر صورت می توانید با ارائه مدارک، شکایت خود را ثبت کنید. مجازاتی نیز که برای این نوع کلاهبرداری در نظر گرفته شده است، بستگی به مبلغ رسید جعلی دارد.

روند رسیدگی به جرم ارسال رسید جعلی

بعد از اثبات اینکه رسید جعلی است، باید روند شکایت علیه فرد متخلف آغاز شود. با آغاز شکایت از ارسال رسید جعلی، یک پرونده در این زمینه تشکیل می شود. در این راستا، ماده و تبصره های مختلفی وجود دارد که ممکن است خواهان یا شاکی از آن ها مطلع نباشد که در این صورت می تواند با بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران مشورت کند.

شانس موفقیت در پرونده جعل سند، مطمئنا با وجود یک وکیل با تجربه بیشتر از زمانی است که خود به صورت فردی نسبت به شکایت اقدام کنیم. در این پروسه، ممکن است موانعی وجود داشته باشند که وکیل می تواند راه حل خوبی برای رفع آنها پیشنهاد دهد. اطلاعات و تجربه وکیل در این رابطه، می توانند بسیار کمک کننده باشند. بدیهی است که در صورتی که وکیل دانش کافی در این زمینه داشته باشد، می تواند راهنمایی های اثر بخشی را ارائه دهد.

نقش وکیل در روند رسیدگی به جرم رسید جعلی

مجازات جعل رسید چیست؟

رسید در واقع یک نوع سند است که از طرف بانک ارائه می شود، به همین دلیل جعل رسید همان جعل سند است و مجازات مشابهی با آن دارد. از این رو، مراحل شکایت از ارسال رسید جعلی مشابه با مراحل شکایت از جعل سند می باشد. بر هم زدن نظم مالی جامعه، یکی از پیش آمدهای مربوط به جعل رسید می باشد. شخصی که مرتکب این جرم می شود، باید بر اساس قانون مجازات شود. میزان مجازات متخلفان در این زمینه، با توجه به نوع آن مشخص می شود.

در این رابطه، جعل اسکناس نیز با رسید جعلی مجازات مشابهی دارد. تعداد اسکناس جعل شده و یا مبلغ رسید، می توانند در میزان مجازات تاثیرگذار باشند. باید به این نکته اشاره شود که بر اساس ماده 526 قانون مجازات، برای شکایت از ارسال رسید جعلی از پنج تا بیست سال زندان در نظر گرفته شده است. اگر جعل سند سبب ایجاد مفسده در جامعه شود، مصداق محاربه است و مجازات اعدام را در پی دارد!

کلام آخر

به دلیل الکترونیکی شدن برخی از خدمات بانک ها، امکان جعل رسید بانکی نیز برای متخلفان فراهم شده است. به همین دلیل، وکلا در این زمینه مشاوره های مختلفی ارائه می دهند که می تواند به تسریع روند شکایت از ارسال رسید جعلی کمک کند. جعل رسید یا همان جعل سند بر طبق قانون، دارای مجازات سنگین است. البته میزان مجازات بر طبق مبلغ رسید یا سند تعیین می شود، به همین دلیل باید روند شکایت از رسید جعلی در دادگاه مورد بررسی قرار بگیرد.

4.7/5 - (3 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا