دانستنی های حقوقیوکیل طلاق

سن فرزند برای انتخاب حضانت چند است؟

بسیاری از مواقع پیش می آید که زوجین در زمان جدایی و طلاق، دارای فرزند یا فرزندانی هستند. به غیر از مواردی که طرفین در مورد حضانت فرزندان و نحوه نگهداری از آن ها بین خودشان به توافقی رسیده اند، در سایر موارد باید براساس الزامات قانونیعمل کنند. در نتیجه در صورتی که والدین بر سر حضانت فرزندان با یکدیگر با مشکل مواجه شوند، دادگاه در مورد شرایط حضانت فرزند به صورت قانونی تصمیم خواهد گرفت. اما آنچه در این مقاله بررسی می کنیم، سن فرزند برای انتخاب حضانت پدر و مادر در صورتی است که دختر باشد و پسر باشد. با ما همراه باشید.

با فرا رسیدن سن قانونی فرزند برای انتخاب حضانت، خودش می‌ تواند مادر و یا پدر را برای ادامه زندگی انتخاب نماید. البته باید بگوییم که پدر موظف است تمام مدتی که فرزندان تحت حضانت مادر هستند، هزینه‌ ها و مخارج مرتبط را تأمین کند. در این مورد با استناد به ماده 29 قانون حمایت از خانواده، دادگاه موظف است در مورد حضانت فرزندان در هر نوع طلاقی تصمیم گیری کند. اما در این بین، چنانچه زوجین به دنبال طلاق توافقی باشند و دختری کم‌تر از 9 سال سن و پسری کم‌تر از 15 سال سن دارا باشند، باید در مورد موارد زیر به توافق برسند:

  • حق حضانت فرزندان
  • میزان ملاقات طرف مقابل با فرزندان
  • پرداخت نفقه فرزندان
  • میزان نفقه

بهترین وکیل در تهران در این باب اذعان می دارد که دادگاه موظف است در تعیین حضانت فرزندان بعد از طلاق، مصلحت آن‌ ها را در نظر بدارد. به همین جهت است که در قوانین طلاق و حضانت فرزندان، حضانت طفل از مادری که مجددا ازدواج نماید، گرفته می‌ شود. در نتیجه آن، حضانت را به پدر می دهند. اما در طلاق توافقی با توافق زوجین، فرزندان می‌ توانند پس از ازدواج مادر نیز کماکان تحت حضانت وی باشند.

حضانت فرزندان پس از طلاق

حضانت فرزندان و نکات حقوقی مربوط به آن از اهمیت زیادی برخوردار است. از آن جهت که این موضوع دغدغه بسیاری از پدر و مادرهایی است که در مورد حضانت فرزندان خود تصمیم می‌گیرند. در مورد سن فرزند برای انتخاب حضانت باید بگوییم که پس از طلاق زوجین از یکدیگر، اولویت نگهداری از فرزندان دختر و پسر تا سن 7 سالگی بر عهده مادر می باشد. پس از سن 7 سالگی فرزندان، حضانت آن‌ ها بر عهده پدر می باشد. البته لازم به ذکر است، در صورتیکه پدر به اعتیاد و غیره، دچار باشد، شرایط حضانت فرزند بعد از سن 7 سالگی نیز به مادر واگذار می شود. به عبارتی این حضانت تا زمان بلوغ فرزند ادامه می‌ یابد

در نتیجه به عنوان جمع بندی قبل از بررسی سن فرزند برای انتخاب حضانت باید بدانید که پدر و مادر با توجه به شرایط قانونی، یا حضانت فرزندان را به‌ عهده می‌ گیرند.  یا در این باره می‌ توانند توافق کنند. که در این بین برخی شرایط، حق حضانت را از هر یک از طرفین سلب می‌ کند. این شرایط عبارت‌اند از:

  • اعتیاد به الکل، قمار و مواد مخدر به نحو زیان‌آور
  • اشتهار به فساد اخلاقی و استفاده از دشنام و کلمات رکیک
  • مبتلا بودن به بیماری‌های روانی
  • سوء استفاده کردن از کودک و اجبار او به گدایی، قاچاق و فحشا
  • ضرب و جرح و تکرار آن به‌صورت خارج از حد متعارف

جهت مطالعه بیشتر کلیک کنید: حضانت فرزند در طلاق توافقی

سن فرزند پسر برای انتخاب حضانت

سن فرزند برای انتخاب حضانت

درنظر داشته باشید که سن بلوغ در دختران 9 سال تمام قمری و در پسران 15 سال تمام قمری است. حال آنکه به طور کلی در رابطه با سن فرزند برای انتخاب حضانت بعد از طلاق باید گفت که ماده 1163 در قانون مدنی در این باب اذعان می دارد: جهت حضانت و نگهداری طفلی که والدین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، تا سن ۷ سالگی مادر عهده‌دار فرزندان است و پس از آن نیز، حضانت با پدر است.

از طرفی در تبصره‌ ی این ماده نیز مب خوانبم: بعد از ۷ سالگی در صورت حدوث اختلاف، دادگاه با درنظرگرفتن مصلحت کودک تشخیص می‌دهد که حضانت طفل برعهده‌ی چه کسی باشد. اما از آنجایی که این ماده جنسیت کودک را مشخص نمی کند، نتیجه می‌ گیریم بعد از طلاق والدین، اعم از این که فرزند دختر باشد یا پسر موارد زیر صادق است:

  • تا پایان هفت سالگی حضانت فرزند با مادر است.
  • پس از هفت سالگی تا سن بلوغ حضانت فرزند با پدر خواهد بود.

در ادامه سن فرزند دختر و پسر را برای انتخاب حضانت به صورت جداگانه بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

سن فرزند دختر برای انتخاب حضانت

مطابق دین و قوانین کشور سن قانونی فرزند برای انتخاب حضانت بسته به دختر یا پسر بودن کودک متفاوت است. درواقع حضانت فرزندان چه دختر و چه پسر تا هفت سالگی با مادر است و پس از آن نیز تا زمان فرا رسیدن سن قانونی فرزند دختر برای انتخاب حضانت، فرزندان نزد پدر خواهند ماند. در این بین اگر فرزند دختر باشد، سن قانونی فرزند برای انتخاب حضانت 9 سالگی است. که دختران به سن تکلیف دینی می‌ رسند. و طبق تعاریف عرفی، فرزند دختری که به سن قانونی برسد، می‌ تواند به انتخاب خود نزد پدر یا مادر زندگی کند.

آنچه در این قسمت باید با آن توجه نمایید، این است که وابستگی بیشتر فرزند دختر به مادر و همچنین احتیاج دختر به مادر در مراحل مختلف زندگی، یکی از دلایل وجود چنین قانونی می باشد.

سن فرزند پسر برای انتخاب حضانت

در این بخش به منظور سخن پایانی به بررسی سن فرزند پسر برای انتخاب حضانت پدر و مادر می پردازیم. از این که در این مقاله مارا همراهی کردید، سپاسگزاریم. در باب سن فرزند برای انتخاب حضانت در صورتی که فرزند پسر باشید باید بگوییم که طبق تعاریفی که تا به این جا ارائه کردیم، حضانت فرزندان تا پایان هفت سالگی به عهده مادر خواهد بود. که تا زمان فرارسیدن سن قانونی فرزند برای انتخاب حضانت مطابق قانون مدنی، حضانت فرزند پسر تا سن قانونی با پدر است.

طبق قوانین اگر فرزند پسر باشد، سن قانونی فرزند برای این انتخاب، پانزده سالگی است. بدیهی است که فرزندان تا سن قانونی، حق تصمیم‌ گیری در مورد محل زندگی را ندارند. در نتیجه چنانچه فرزند، دختر یا پسر، به دلیل نامناسب بودن شرایط زندگی که پدر یا مادر برای آن‌ها مهیا کرده به دادگاه شکایت کند. به عبارتی در صورت وجود شواهد لازم می‌ تواند به صورت قضایی اقدام کند.

4/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا