دانستنی های حقوقیوکیل کیفری

دیه ازاله پرده بکارت و افضا چقدر است؟

موضوعی که در این مقاله به بررسی آن می پردازیم، ازاله پرده بکارت و افضا می باشد. باید بدانید که قانون گذار، در قانون مجازات اسلامی، برای تمامی اعضای بدن انسان و تمامی آسیب های وارده، بر اثر حوادث عمدی و غیر عمدی، بر جسم و جان افراد، دیه مقدر می کند. یا مبلغی تحت عنوان دیه غیر مقدر که به آن، ارش نیز می گویند، در نظر می گیرد.

در این بین در بدن زنان، اهمیت پرده بکارت بانوان و ناحیه تناسلی آن ها، به حدی است که قانون گذار، برای ازاله بکارت و افضا بر اثر اتفاقاتی نظیر:

  • تجاوز
  • رابطه جنسی با غیر همسر
  • خشونت
  • تصادف

و مواردی از این دست، دیه و ارش در نظر می گیرد. متجاوز یا کسی که به سبب یک حادثه غیر عمدی، سبب ازاله بکارت و افضا دیگری می شود، باید، دیه و ارش پارگی پرده بکارت، همچنین، دیه افضای او را بر اساس نرخ معین، بپردازد.

ازاله پرده بکارت و افضا

معنی ازاله پرده بکارت و افضا چیزی است که به عنوان اولین مطلب در این مفاله بررسی می کنیم. پرده بکارت، یکی از اعضای بدن بانوان است که در دستگاه تناسلی آن ها قرار دارد. این عضو با اولین رابطه جنسی و دخول کامل با جنس مخالف یا مواردی نظیر ضربه های شدید و ورود جسم سخت به داخل واژن خانم ها، از بین می رود.

البته این موضوع می تواند، در مواردی که دخول، بسیار خشونت بار باشد یا ضربه ای بسیار شدید، به ناحیه تناسلی زنان، وارد آید، علاوه بر پارگی بکارت، سبب افضا زن، یعنی یکی شدن مجرای خروجی ادرار و خون عادت ماهیانه یا یکی شدن این مجراها با محلی که مدفوع از آن، خارج می شود نیز گردد. این موارد می تواند با عنف صورت بگیرد که در این صورت مجازات سنگین تری از حالت عادی به دنبال دارد. در ادامه به این دو مفهوم در قانون حاکم بر ایران اشاره می کنیم با ما همراه باشید.

جهت مطالعه بیشتر در باب موضوعات مرتبط کلیک نمایید: ورود به عنف

ازاله پرده بکارت و افضا در قانون

تعریفی که برای ازاله پرده بکارت و افضا به صورت جداگانه در قانون و عرف می شناسیم از قرار زیر است:

  • تعریف افضا، در تبصره ماده 660 قانون مجازات اسلامی، آمده است، تبصره این ماده، در تعریف افضا، مقرر می دارد: “افضا، عبارت از یکی شدن دو مجرای بول و حیض یا حیض و غائط است.” بر اساس این تبصره، افضا، یعنی، مجرای ادرار و عادت ماهیانه زنان یا مجرای عادت ماهیانه آن ها، با محل دفع مدفوع شان، یکی شود.
  • ازاله، در لغت، به معنای زایل شدن و از بین رفتن است و ازاله بکارت، به معنای از بین رفتن و پاره شدن پرده بکارت، می باشد. پرده بکارت، یک غشا و پوست نازک بوده که داخل واژن بانوان قرار دارد و با رابطه جنسی دخول، فشار، ضربه های شدید و مواردی از این دست، پاره شده یا خراشیده می شود.

دیه ازاله پرده بکارت و افضا

دیه ازاله پرده بکارت و افضا

دیه ازاله بکارت و افضا  در قانون مجازات اسلامی، پیش بینی شده است. بر اساس این قانون دیه این موارد بر اسا زیر تعیین می گردد:

  • دیه ازاله بکارت، مهر المثل می باشد
  • دیه افضا، یعنی، یکی شدن مجرای ادرار و عادت ماهیانه یا مجرای حیض با مجرای مدفوع زن، بر اثر امری، نظیر مقاربت یا فشار و ورود جسم سخت، به ناحیه تناسلی، دیه کامل زن، می باشد
  • در افضا بر اثر مقاربت، مهریه نیز باید پرداخت گردد.

شرایط دریافت دیه ازاله پرده بکارت و افضا

رابطه جنسی لازمه زندگی مشترک است. اما گاهی مواقع در اثر روابط جنسی خارج از عرف یا اتفاقاتی مانند تجاوز و غیره، مشکلات جسمانی مانند افضا یا ازاله بکارت برای زن رخ می‌ دهد. در این مقاله اذعان داشتیم که طبق قانون مجازات اسلامی در صورتی که بکارت زن در اثر رابطه جنسی اجباری با غیر همسرش از بین برود. یا مشکلی در ناحیه تناسلی او رخ بدهد. باید مبلغی که به عنوان دیه در قانون مجازات اسلامی تعیین می شود به زن پرداخت شود. در این بخش می خواهیم شرایط دریافت دیه را در این موارد، به عنوان جمع بندی عنوان کنیم. این شرایط به شرح زیر است:

  • برای تعلق دیه ازاله بکارت به فرد، اولا، ازاله بکارت، باید، توسط غیر همسر و از روی اکراه، صورت گرفته باشد.
  • ثانیا، در سبب از بین رفتن پرده بکارت، الزامی به وقوع این امر، صرفا به سبب مقاربت نیست. همین که پرده بکارت شخصی، توسط غیر همسر و بدون رضایت فرد، پاره شود. یا از بین برود. او را مستحق دریافت دیه ازاله بکارت خواهد کرد.

مجازات ازاله پرده بکارت و افضا

مجازاتی که برای ازاله پرده بکارت و افضا طبق قانون در این مقاله با آن آشنا شدیم، دیه بود. اما در این بین لازم است موارد زیر را تحت عنوان مجازات ارتکاب این جرم به خاطر بدارید:

  • میزان مهرالمثل مطابق با شرایط جسمی، خانوادگی و اجتماعی دوشیزه ای که بزه دیده واقع شده است تعیین می گردد.
  • ارش البکاره نیز همان مهرالمثل است که مطابق با شرایط فردی و اجتماعی بزه دیده تعیین می شود.
  • البته بدیهی است در این موارد چنانچه شرایط قانونی زنای به عنف ثابت شود، علاوه بر پرداخت ضمان مهرالمثل، مرتکب به مجازات حدی اعدام نیز محکوم می گردد.
4.5/5 - (2 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا