دانستنی های حقوقی

مدت غیبت شوهر برای طلاق چقدر است؟

پیشتر در مقالات متفاوتی مطرح کردیم که عقد نکاح سبب می شود که زن و مرد زندگی خانوادگی جدیدی را تشکیل دهند. در نتیجه وظایفی را هم در قبال یکدیگر بر عهده بگیرند . اما گاهی غیبت مرد سبب می شود که وی تکالیف خود را انجام ندهد. در نتیجه از این بابت، زن دچار عسر و حرج می شود. از این رو، قانونگذار در صورت غیبت طولانی شوهر به زن حق طلاق می دهد. به عبارتی اگر مرد بدون عذر موجه زندگی را ترک کند و همسر و فرزندانش مدت طولانی از او بی‌خبر باشند، قانون این حق را برای زوجه در نظر می گیرد که درخواست طلاق بدهد. در این مقاله به بررسی این موضوع یعنی مدت غیبت شوهر برای طلاق می پردازیم. با ما همراه باشید.

وقتی اسم طلاق و جدایی زن و مرد به میان ‌‌‌می‌آید، افراد تصور ‌‌‌می‌کنند که تمام طلاق‌‌‌‌ها به علت عدم سازش زوجین با یکدیگر صورت می‌گیرد. در حالی که برخی از طلاق‌‌‌‌ها به علت عدم سازش زوجین اتفاق ‌‌‌نمی‌افتند و دلایل خاص خود را دارند. زیرا تعهدات در ازدواج دوطرفه است. زوج و زوجه موظف هستند که وظایفی که در زندگی مشترک بر عهده آن‌ ها قرار دارد را متقابلا انجام دهند. پس اگر زوج به هر دلیلی همسرش را ترک کند و دیگر به منزل باز نگردد، زن می‌تواند برای طلاق غیابی به خاطر عسر و حرج اقدام کند. در این حالت طلاق از آن جهت به خاطر عسر و حرج می باشد که سخت و مشقت‌ بار شدن زندگی را برای زن به همراه دارد.

مدت غیبت شوهر برای طلاق

بحث مدت زمان غیبت شوهر برای طلاق در قانون مدنی ایران مورد بررسی قرار می گیرد. در این مورد ماده 1029 قانون مدنی اذعان می دارد: هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن او می تواند تقاضای طلاق کند. سپس در این صورت با رعایت ماده 1023 حاکم او را طلاق می دهد.

در واقع، نتیجه می گیریم که بر اساس این ماده، شوهر زن عنوان غایب مفقودالاثر را خواهد داشت.  از جهت آنکه شخص غایب پس از گذشت این مدت طولانی، زنده فرض نمی شود. پس این نکته را نیز خاطر نشان می شویم که زن باید از تاریخ طلاق، عده وفات همسر نگه دارد. به این موضوع نیز در قانون مدنی اشاره می شود. ماده 1156 قانون مدنی در این باب اذعان می دارد: زنی که شوهر او غایب مفقودالاثر باشد و حاکم او را طلاق دهد، باید از تاریخ طلاق عده وفات نگاهدارد.

به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید طلاق به دلیل بیماری همسر

مدت غیبت شوهر برای طلاق

در سایت حقوقی “وکیل از ما” همواره می کوشیم تا با ارائه دانستنی های حقوقی به روز، سرح آگاهی کاربران را ارتقا بخشیم. به منظور مطالعه بیشتر در بحث ازدواج و انواع آن کلیک کنید: تفاوت ازدواج موقت با دائم

مراحل طلاق در صورت غیبت شوهر

در موضوع مدت غیبت شوهر برای طلاق بر اساس ماده 1023 قانون مدنی، دادگاه در شرایط زیر می تواند حکم طلاق زن را صادر کند:

  • پس از دریافت درخواست طلاق از طرف زن، در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار تهران سه دفعه متوالی و هرکدام به فاصله یک ماه آگهی کند.
  • اشخاصی را که ممکن است از شخص غایب خبری داشته باشد دعوت کند که اگر خبری از وی دارند به اطلاع دادگاه برسانند.
  • هرگاه یک سال از تاریخ نشر اولین آگهی بگذرد و حیات غایب ثابت نشود، دادگاه حکم طلاق صادر می کند.

برای طی روند مراحل طلاق در صورت غیبت شوهر نکات زیر فراموش نکنید:

  • بنابر توضیحاتی که در بالا دادیم، قبل از گذشتن لااقل پنج سال از تاریخ آخرین خبر از غایب، دادگاه نمی تواند حکم طلاق به علت غیبت شوهر را صادر نماید.
  • اگر شخص غایب بعد از وقوع طلاق بازگردد، دیگر حقی نسبت به همسر خود ندارد. مگر اینکه در طول مدت عده زن که به مدت چهارماه و ده روز است، برگردد. که در این صورت حق رجوع از طلاق برای مرد محفوظ است.

در صورت نیاز به پاسخ به سوالات خود در باب مدت غیبت شوهر برای طلاق می توانید از مشاوره تخصصی با بهترین وکیل طلاق در تهران و شهرتانها بهره مند گردید. وی با ارائه بهترین راهکار، روند احقاق حقوق شما را ، تسهیل می نماید.

مدت غیبت شوهر برای طلاق در شروط ضمن عقد

در این بخش به منظور سخن پایانی در بحث مدت غیبت شوهر برای طلاق این موضوع را در شرط ضمن عقد بررسی می کنیم. پیرامون این مورد لازم است بدانید، در صورتی که زوجه بخش غیبت همسر را در عقدنامه امضا کرده باشد، نیازی نیست که زن ۴ سال تا پیدا شدن مرد منتظر بماند. در این شرایط، اگر مرد به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب غایب باشد، زوجه می‌تواند دادخواست طلاق از طرف زن را آماده کرده و آن را به دادگاه ارائه کند.

در این مورد نیز قانون مدنی نکته ای را بیان می دارد. بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، اگر شرایطی در زندگی زوجه رخ دهد که موجب عسر و حرج شود، زن می‌تواند یک‌طرفه برای طلاق و جدایی به دادگاه مراجعه کند.

5/5 - (1 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا