دانستنی های حقوقی

شکایت پیمانکار از کارفرما چگونه است؟ ⚖️【آپدیت 1403】

در خصوص شکایت پیمانکار از کارفرما، مواردی مانند نمونه متن شکایت پیمانکار از کارفرما، برای شکایت از کارفرما به کجا مراجعه کنیم، شکایت از کارفرما ساختمان، نحوه شکایت کارفرما از پیمانکار، نداشتن قرارداد بین پیمانکار و کارفرما و نمونه دادخواست مطالبه خسارت از کارفرما مطرح می شوند. شاید تصور کنید که اغلب شکایات و دعاوی مطرح شده در اداره کار به کارگر و کارفرما مربوط می شوند؛ اما باید گفت افراد دیگری نیز در این چرخه وجود دارند که شرایط را برای طرح دعوی فراهم می کنند. در این خصوص، باید به شکایت پیمانکار از کارفرما اشاره کرد. این امکان وجود دارد که بین کارفرما و پیمانکار اختلاف ایجاد شود. بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که پیمانکار نیز در دسته بندی کارگر قرار دارد، اما این مورد نمی تواند چندان دقیق باشد چرا که وظایف این دو با هم کاملا متفاوت می باشد.

اگر شما نیز با چنین پرونده ای درگیر هستید، می توانید با بهترین وکیل فردیس مشورت کنید. در این صورت، می توانید روند پرونده و طرح دعوی را با سرعت بیشتری طی کنید. ما در وکیل از ما نیز قصد داریم در این رابطه، بهترین وکلا را به شما معرفی کنیم.

مراحل شکایت پیمانکار از کارفرما

همانطور که می دانید در سر پروژه های مختلف این امکان وجود دارد که اختلافاتی بروز پیدا کنند. به همین دلیل، اختلاف بین کارفرما و پیمانکار امری طبیعی است. در این خصوص، باید به مراجع صالح مانند شورای حل اختلاف یا شورای اسلامی مراجعه شود تا مشکلات از این طریق حل شوند. نحوه شکایت در این خصوص، به این صورت است که ابتدا باید شکواییه تنظیم گردد. در این راستا، وکلا می توانند به شما بسیار کمک کنند. اگر شکواییه به صورت اصولی و درست تنظیم نشود، مراجع نیز آن را قبول نمی کنند.

در راستای اینکه شکایت پیمانکار از کارفرما چگونه است، باید گفت که اولین قدم ارائه شکواییه به مرجع صالح است. در صورتی که شکواییه با رعایت اصول قانونی تنظیم شده باشد، روند رسیدگی به پرونده کوتاه تر می شود.

نحوه شکایت پیمانکار از کارفرما به چه صورت است؟

مراجع صالح برای شکایت پیمانکار از کارفرما

همانطور که ذکر شد بعد از تنظیم شکواییه، باید آن را به مراجع صالح ارائه داد. اداره کار، یکی از مراجع اصلی برای رسیدگی به شکایات در حوزه های کاری مختلف می باشد. شکایت پیمانکار از کارفرما نیز یکی از این موارد است. می توان گفت اداره کار صلاحیت مورد نیاز برای رسیدگی به اختلافات بین این دو را دارد. این مراجع در ادامه ذکر خواهند شد:

  • محاکم دادگستری برای شکایت پیمانکار از کارفرما
  • هیئت رسیدگی به شکایات مربوط به مناقصات
  • داوری بین پیمانکار و کارفرما

در این خصوص، مراجعی مانند شورای حل اختلاف و هیئت های رسیدگی به آن می توانند این مشکل را بررسی کنند. در درجه اول، باید مشکلات بین کارفرما و پیمانکار از طریق اداره کار برطرف شوند و در صورت عدم حل مشکل، مراجع بالاتر مشکل را بررسی کنند و تصمیم نهایی در خصوص شکایت پیمانکار از کارفرما را اتخاذ کنند. باید گفت که قبل از این کار نیز می توان با کارفرما در این خصوص گفتگو داشت تا در صورت توافق، شکایتی علیه وی تنظیم نشود. همواره در هنگام بستن قرارداد بین پیمانکار و کارفرما بر این تاکید شده است که بند های قرارداد به دقت مطالعه شوند تا در صورت بروز اختلاف بتوان بر اساس قانون به حق قانونی رسید.

1. اداره کار

در راستای شکایت پیمانکار از کارفرما، ما به این نکته اشاره کردیم که مراجع مختلفی در این خصوص رسیدگی های لازم را انجام می دهند. با توجه به دلیل شکایت از کارفرما، باید مرجع مناسب برای شکایت از کارفرما مشخص شود. اداره کار اولین و بهترین مرجع برای ثبت این نوع شکایت است. به همین دلیل، بهتر است قبل از هر مرجعی به اداره کار مراجعه شود. کارفرما باید کارکنان مانند پیمانکار را بیمه کند و همین بیمه تامین اجتماعی موجب می شود که در صورت بروز اختلاف بین کارفرما و پیمانکار، مشکل از طریق اداره کار رفع شود.

2. مراجع قضایی

شکواییه مربوط به شکایت از کارفرما، باید تنظیم شود و به اداره کار تحویل داده شود. باید گفت که گاهی فرد تصمیم می گیرد که شکایت خود را از طریق مراجع قضایی پیگیری کند. در این صورت، بهتر است از طریق مشورت با وکیل پرونده پیگیری شود. وکلا با مسائل حقوقی آشنایی دارند و می توانند در این خصوص، فرد را راهنمایی کنند تا سریع تر به نتیجه مورد نظر برسد.

دلیل طرح شکایت پیمانکار از کارفرما

همانطور که می دانید، پیمانکار و کارفرما هر کدام دارای وظایف مشخصی هستند که باید آن را به صورت دقیق و اصولی انجام دهند. مسلما اگر هر کدام از طرفین در این خصوص کوتاهی کنند، زمینه برای طرح شکایت فراهم می شود. با توجه به وظایف مختلفی که تعریف شده، دلایل نیز متنوع می باشند. از مهمترین دلایل طرح این شکایت می توان به عدم عملکرد به وظایف و نبود قرارداد بین کارفرما و پیمانکار اشاره کرد.

مشورت با وکیل یکی از راهکارهای مناسب برای گرفتن حق از طریق طرح شکواییه می باشد. وکلا به دلیل آشنایی با مسائل حقوقی می توانند در این خصوص تصمیم های بهتری اتخاذ کنند تا موکل زودتر از موعد بتواند به حق خود برسد. در این راستا، نحوه تنظیم شکایت می تواند تاثیر زیادی در موفقیت در این مسیر داشته باشد. در صورت وجود قرارداد نیز پرونده با سرعت بیشتری قابل پیگیری می باشد. از این رو، روی داشتن قرارداد تاکید می شود.

دلیل طرح شکایت پیمانکار از کارفرما

نحوه پیگیری شکایت از کارفرما

شکایت پیمانکار از کارفرما، می تواند در ابتدا توسط اداره کار پیگیری شود. بدین منظور، باید شکواییه به اداره کار برده شود و از پیمانکار شکایت مطرح شود. اداره کار باید به شکایاتی که از این طریق مطرح می شوند، رسیدگی کند. باید گفت که قبل از مراجعه به اداره کار بهتر است که اختلافات از طریق گفتگوی طرفین رفع شوند. در این صورت نیازی نیست که حتی به اداره کار مراجعه شود. در صورتی که کارفرما تخلف خود را بپذیرد، در واقع دیگر نیازی به پیگیری از طریق مراجع نیست.

گاهی مواردی مانند عدم داشتن قرارداد، می تواند کار را برای شکایت دشوارتر کند. به همین دلیل، همواره تاکید می شود که در صورت شروع یک کار بین پیمانکار و کارفرما قرارداد بسته شود تا پیگیری آن نیز راحت تر باشد. در این صورت، نیازی به مراجعه به مرجع قضایی یا اداره کار وجود ندارد و مشکل از طریق گفتگو حل می شود. بر همین اساس، همواره تاکید می شود که در این خصوص حتما بندهای قرارداد مطالعه شوند تا در آینده برای دو طرف مشکلی ایجاد نشود. در بیشتر مواقع، کارفرما اختلاف را حل می کند و نیازی به مراجعه به مراجعی مانند اداره کار و شورای حل اختلاف وجود ندارد. به همین دلیل، اغلب توصیه می شود که قبل از تنظیم شکایت از کارفرما، این موضوع بین طرفین مطرح شود.

کلام آخر

در راستای شکایت پیمانکار از کارفرما باید گفت که پیمانکار و کارفرما در برابر هم دارای وظایف و مسئولیت هایی هستند. این مسئولیت ها باید به درستی انجام شوند. اگر هر کدام از طرفین به مسئولیت های خود عمل نکند، زمینه برای طرح شکایت فراهم می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا