طلاق قبل از نکاح چگونه است؟ ⚖️【آپدیت 1403】
در شروع این مقاله قبل از هرچیزی بدانید که، طلاق قبل از نکاح نوعی طلاق بائن است. بدیهی است در برخی موارد ، ممکن است بروز اختلافات میان زوجین ، منجر به آن شود که قبل از برپایی مراسم عروسی و در همان دوران عقد یا نامزدی ، از هم جدا شوند. به عبارتی درخواست طلاق نمایند. طلاق قبل از وقوع رابطه زناشویی به لحاظ حقوقی، آثار متفاوتی با طلاق بعد از وقوع رابطه زناشویی دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع و آثار آن بپردازیم.
طلاق قبل از نکاح
بر اساس قانون مدنی، طلاق به دو دسته کلی، تقسیم می شود.
- طلاق رجعی: اگر نوع طلاق، رجعی باشد، مرد می تواند در طول مدت عده طلاق، به زن رجوع کند. مجددا با وی زندگی کند. به همین دلیل در طلاق رجعی، زن ، باید عده طلاق را نگه دارد. یعنی در آن مدت ، با مرد دیگری ازدواج نکند .
- طلاق بائن: در صورتی که طلاق، از نوع بائن باشد، مرد، امکان رجوع به زن، در طول مدت عده طلاق را ندارد.
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، طلاق قبل از نکاح از نوع طلاق بائن است. در ادامه به بررسی طلاق بائن می پردازیم. در صورت مواجه با موضوع مشابه می توانید به جهت پاسخ به سوالات خود، از مشاوره با بهترین وکیل طلاق در تهران و شهرستانها بهره مند گردید.
طلاق قبل از نکاح از انواع طلاق بائن است
طلاق در چند حالت، بائن محسوب می شود. یعنی مرد، امکان رجوع از طلاق در طول مدت عده را ندارد. این حالات عبارت اند از:
- حالتی که زن، در ایام یائسگی است طلاق در دوران یائسگی خانم هایی که سن آنها بیش از 50 سال می باشد، بائن محسوب می شود. از آن جهت که خانم های یائسه، امکان بارداری ندارند، نیازی به نگه داشتن عده طلاق نیز نخواهند داشت .
- زمانی که زن از همسر خود کراهت شدید داشته باشد. یا اینکه هر دوی زوجین از هم متنفر باشند. شرط این نوع طلاقها، آن است که زن، مالی را به مرد بخشیده و از وی جدا شود.
- زمانی که زن و شوهر، پس از عقد، آمیزش یا نزدیکی نداشته باشند. به عبارت دیگر، زوجه، باکره باشد. این نوع جدایی که معمولا در دوران عقد یا نامزدی رخ می دهد. به موجب آن، زن و شوهر، هنوز با یکدیگر رابطه زناشویی نداشته اند و این نوع جدایی طلاق قبل از نکاح است. این طلاق را تحت عنوان طلاق بائن غیر مدخوله نیز نام گذاری می کنند که به معنای آن است که زن و شوهر ، با هم رابطه زناشویی برقرار نکرده اند .
زمانی که دادگاه، رای طلاق را صادر می کند، نوع طلاق قبل از وقوع نزدیکی و دخول را از نوع طلاق بائن غیر مدخوله درج می نماید ؛ البته به شرط آنکه بکارت یا دوشیزه بودن خانم در دوران نامزدی ، قبل از صدور حکم طلاق ، مشخص شده باشد و به همین منظور ، زوجه ، به آزمایشگاه پزشکی قانونی ارجاع داده می شود .
عده زن در طلاق قبل از نکاح
همانطور که پیشتر اشاره شد، طلاق قبل از نکاح از نوع طلاق بائن غیر مدخوله است. با توجه به این موضوع در این بخش عده زن را بررسی می کنیم.
عده زن در طلاق قبل از نزدیکی، پیش بینی نشده است. اصولا زمانی که طلاق ، قبل از نزدیکی یا جدایی در دوران نامزدی صورت بگیرد و زوجه باکره باشد، نیازی به نگه داشتن عده طلاق نیست. پس به عنوان جمع بندی در خاطر داشته باشید، در صورتی که زن، با طلاق بائن در دوران عقد یا نامزدی ، از همسر خود جدا شود، می تواند بلافاصله پس از طلاق، با فرد دیگری ازدواج نماید. یعنی برای وی به لحاظ نگه داشتن عده طلاق، محدودیتی وجود نخواهد داشت.
تمامی نکات مذکور جز آگاهی و مهارتهای وکیل خانواده به شمار می رود. وکیل خانواده متخصص در امور طلاق، با داشتن تجربه کافی در پرونده های مشابه راهنمای شما خواهد بود.
به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید: عمده وظایف وکیل خانواده
مهریه در طلاق قبل از نکاح
در این قسمت این سوال مطرح می شود که تکلیف مهریه زن، در طلاق قبل از نکاح چیست؟ یا اینکه آیا اصلا در این طلاق به زن مهریه تعلق می گیرد؟
به محض اینکه زن به عقد ازدواج مردی در می آید، مالک کل مهریه می شود. وی هر زمان که بخواهد، می تواند تمامی مهریه خود را مطالبه نماید. اما در صورتی که قبل از وقوع رابطه زناشویی، زن و مردی قصد جدایی داشته باشند، زن تنها نیمی از مهریه را دریافت می کند. به عبارتی، زمانی که طلاق قبل از نزدیکی صورت بگیرد مهریه زن، نصف می شود. اگر زن، قبلا مهریه خود را به صورت تمام و کمال دریافت کرده باشد، می بایست نیمی از آن را به زوج باز گرداند .