دانستنی های حقوقی

شکایت به پلیس فتا چگونه است؟

در چند سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی و استفاده روز افزون از آن، شاهد رشد و گسترش شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی هستیم. به هر میزان که این دامنه وسیع می شود، میزان جرم و تخلف هم در این فضا ها افزایش می یابد. پلیس فتا، پلیس امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور است که در سال 1389 به عنوان یکی از مرجع های رسمی برای برخورد با جرایم کامپیوتری و فضای سایبری تشکیل شده است. مراحل شکایت به پلیس فتا چیست؟

مراحل شکایت به پلیس فتا

با توجه به ماهیت جرایم دیجیتالی یا رایانه‌ای و بر اساس قانون، پلیس فتا صلاحیت رسیدگی به جرایم این حوزه در تمام بخش‌های سیاسی، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را دارا است. تمام جرایم فضای اینترنتی و مجازی به استناد قانون جرایم رایانه‌ای مجلس شورای اسلامی، قوانین مرتبط با حوزه تولید و تبادل اطلاعات و جرایم ارتکابی در حوزه بین الملل، توسط کار‌شناسان این پلیس احصاء و در چهارچوب قوانین کشور نسبت به برخورد با این جرایم اقدام می‌ شود.

شکایت به پلیس فتا

هرگاه جرمی علیه افراد در فضای مجازی و امور مربوط به بازار اینترنتی رخ دهد، بهترین و قانونی‌ترین راه برای ارائه شکایت مراجعه به دادسرای جرائم رایانه‌ای است. این دادسرا، وظیفه دارد جرائم فضای سایبری را پیگیری کند و حقوق شاکیان را به آن‌ها بازگرداند. یکی از موضوعاتی که با استناد به آن، این شکایت طرح می گردد کلاهبرداری اینترنتی است. این دادسرا وظیفه دارد، جرائمی که در فضای سایبری رخ می دهد را پیگیری کند و حقوق شاکیان را به آن‌ ها بازگرداند. پس به طور کلی دو مورد زیر را مد نظر داشته باشید:

  • نحوه شکایت به پلیس فتا این گونه است که پس از مراجعه به دادسرای جرائم رایانه‌ای، پرونده تشکیل می‌ شود. رسیدگی به آن طبق روال قانونی به جریان می‌ افتد.
  • دادسرا نیز بر حسب حساسیت پرونده و بررسی بیشتر موضوع، آن را به پلیس فتا ارجاع می‌ دهد.

دلایل شکایت به پلیس فتا

موضوعاتی که با تکیه و استناد به آن ها، شکایت از پلیس فتا مطرح می گردد از قرار زیر هستند:

  • دسترسی غیر مجاز
  • برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب‌های بانکی اشخاص
  • شنود غیرمجاز، جعل رایانه‌ای، تخریب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی
  • سرقت و کلاهبرداری، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی
  • هتک حیثیت و نشر اکاذیب
  • استفاده غیر مجاز از پهنای باند بین المللی برای برقراری ارتباطات مخابراتی
  • تولید و آموزش بدافزار‌ها یا نرم افزارهای ارتکاب جرایم سایبری و گذرواژه و اطلاعات کاربران از جمله موضوعاتی است که مورد پیگیری پلیس فتا قرار می‌ گیرند.

در صورتی که یکی از این دلایل وجود داشته باشد، برای طرح این شکایت می توان از بهترین وکیل تهران کمک گرفت.

نحوه شکایت به پلیس فتا

نحوه پیگیری شکایت به پلیس فتا

این موارد و حالات کلی عبارت اند از:

  • اول اینکه ممکن است، همان ابتدا شما به شخص یا اشخاص خاصی مظنون باشید؛ در این حالت، قاضی در جریان پیگیری پرونده آنها را به دادگاه احضار می‌ کند تا پاسخگوی شکایت باشند.
  • در حالت دوم نیز ممکن است که شما ندانید، جرم توسط چه کسانی رخ داده است. در این حالت، بررسی‌ های تخصصی پلیس می‌تواند گره گشای پرونده باشد.

شکایت در پلیس فتا چقدر طول می‌کشد؟

معمولا، مدت زمان طی  روند شکایت در پلیس فتا به نوع پرونده، مدارک و مستندات موجود وابسته است؛ اما در این باب به گفته الفت‌نسب، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب و کار های مجازی، سازمان تعزیرات حکومتی موظف است ظرف مدت دو هفته در جلسه‌ای با دعوت از طرفین به پرونده رسیدگی کند.

کلام آحر

بهترین راه شکایت به پلیس فتا، مراجعه حضوری با در دست داشتن مدارک شناسایی به دفاتر خدمات قضایی می باشد. نوع شکایت شما بررسی شده و اگر موضوع شکایت در حیطه وظایف پلیس فتا باشد، شکایت به دادسرای جرایم رایانه مرجوع می شود و اقدامات لازم  در رابطه با شکایت انجام می گیرد.

4.7/5 - (3 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا