دانستنی های حقوقی

چگونه از کارگر بابت ترک کار شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از کارگر بابت ترک کار یا همان شکایت کارفرما از کارگر به دلیل قصور کارگر از طریق مراجعی مانند اداره کار قابل پیگیری می باشد. در این خصوص مواردی از قبیل خسارت ترک کار توسط کارگر، شکایت کارفرما از کارگر بابت ضرر، جریمه عدم اعلام ترک کار، مهلت شکایت کارفرما از کارگر و نحوه اعلام ترک کار کارگر مطرح می شوند. از این رو ما قصد داریم در این مطلب در خصوص این نوع شکایت مطالبی را ذکر کنیم.

همانطور که می دانید بر اساس قانون کار در صورتی که کارگر بدون اطلاع کارفرما ترک کار کند، امکان شکایت از وی توسط کارفرما وجود دارد. اداره کار و یا سامانه جامع روابط کار در این خصوص پیگیری های لازم را انجام خواهد داد. در خصوص دعاوی کیفری و وقوع جرم از طرف کارگر این مورد می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی پیگیری شود و در این رابطه نیاز به ثبت دادخواست و شکواییه است.

مقررات قانون کار در حوزه روابط کارگر و کارفرما در کشور ما کاملا مشخص است. در صورت بستن قرارداد مواردی مانند ترک کار توسط کارگر به راحتی قابل پیگیری می باشد. ممکن است در این راستا کارگر از انجام وظایف قانونی خود امتناع ورزد و یا موجب بروز خسارت برای کارگاه شود. در چنین مواقعی کارگر مجرم محسوب می شود و کارفرما می تواند در جهت احقاق حق قانونی خود شکایت کند.

در صورتی که شما نیز با چنین مشکلی مواجه هستید می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران مشورت کنید. وکلا می توانند در شکایات حقوقی یا کیفری راهنمای بسیار خوبی برای طی شدن روند پرونده باشند. به همین دلیل ما نیز در وکیل از ما قصد داریم در این خصوص بهترین وکلا را به شما معرفی کنیم.

شکایت کارفرما از کارگر در قانون کار به چه دلایلی صورت می گیرد؟

در راستای مبحث شکایت از کارگر بابت ترک کار باید در خصوص موارد شکایت کارفرما از کارگر در قانون کار نیز مطالبی را ذکر کنیم. زمانی که صحبت از روابط بین کارگر و کارفرما بر اساس قانون کار می شود، ممکن است بحث حمایت از کارگر در قانون کار نیز مطرح شود؛ اما در برخی از مواقع کارگر دچار قصور می شود و زمینه را برای شکایت کارفرما از خود فراهم می کند.

بر اساس قانون کارفرما نیز می تواند هنگامی که قصور کارگر صورت بگیرد به اداره کار مراجعه کند و شکایت خود را از کارگر به ثبت برساند. کارگر متخلف نیز باید بر اساس نوع تخلف و جرم، جریمه شود. در ادامه به دلایل شکایت کارفرما از کارگر اشاره خواهیم کرد:

  • در صورت استعفای کارگر بدون رعایت شرایط قانون کار: بر اساس ماده 21 قانون کار، در صورتی که کارگر بخواهد استعفا دهد باید این مورد را به صورت کتبی به کارفرما ارائه دهد. همچنین وی باید 30 روز بعد از ارائه استعفا باید در کارگاه کار خود را ادامه دهد و ترک کار نکند! در غیر این صورت شرایط برای شکایت از وی فراهم می شود.
  • فسخ قرارداد کار از طرف کارگر برای کار در مدت معین و کار مشخص: بر طبق ماده 25 قانون کار هیچکدام از طرفین نمی توانند قرارداد کار را در مدت معین و کار مشخص فسخ کنند.
  • قصور در کار یا نقض مقررات کارگاه توسط کارگر: بر طبق ماده 27 قانون کار در صورت قصور و نقض انضباط و مقرارت کارگاه توسط کارگر امکان شکایت از وی وجود دارد.

همانطور که ذکر شد اولین مورد که در قانون کار به آن اشاره شده است، امکان شکایت از کارگر بابت ترک کار می باشد. این مورد در صورت حقوقی بودن، از طریق اداره کار قابل پیگیری می باشد.

شکایت کارفرما از کارگر در قانون کار به چه دلایلی صورت می گیرد؟

شکایت از نقض مقررات کارآموزی توسط کارگر

علاوه بر موارد شکایت کارفرما از کارگر که در بالا به آن اشاره شد، باید در خصوص قوانین مربوط به کارآموزی کارگر نیز مطالبی را ذکر کنیم. بر این اساس کارآموز باید تا زمان اتمام کارآموزی و کمترین حالت به اندازه دو برابر زمان کارآموزی در کارگاه مشغول به کار باشد. این شکایت از طریق اداره کار قابل پیگیری است و کارفرما می تواند خسارتی که در قرارداد کارآموزی مندرج شده است را از کارگر دریافت کند.

این مورد نیز می تواند مصداق ترک کار توسط کارگری باشد که در حال کارآموزی است. در نتیجه می توان آن را از طریق اداره کار پیگیری کرد و به نتیجه مورد نظر دست یافت. شکایت از کارفرما در صورت حادثه ناشی از کار یکی از مواردی است که کارگر می تواند بر اساس قانون کار مطرح کند.

شکایت از کارگر خارج از قانون کار

همانطور که ذکر شد شکایت از کارگر بابت ترک کار در حیطه دلایلی بود که در قانون کار به آن رسیدگی می شود؛ اما برخی از شکایت از کارگر می توانند خارج از این حیطه نیز صورت بگیرند که در مراجع قضایی قابل پیگیری می باشند و این موارد عبارتند از:

  • مرتکب شدن جرم توسط کارگر: مواردی از قبیل فحاشی، سرقت، توهین و … می توانند به عنوان جرم در نظر گرفته شوند. اگر این موارد توسط کارگر انجام شوند، این امکان وجود دارد که با مراجعه به دادسرا و دادگاه کیفری، از مجرم شکایت کرد.
  • خسارت به اموال کارگاه و کارفرما توسط کارگر: در صورتی که اعمال کارگر موجب بروز خسارت در کارگاه یا به کارفرما شود، این امکان وجود دارد که کارفرما با مراجعه به دادگاه حقوقی، خسارت دریافت کند.

ما به این موارد اشاره کردیم تا به این موضوع آگاه شوید که علاوه بر مواردی مانند ترک کار توسط کارگر، ممکن است دلایل دیگری نیز برای طرح شکایت کارفرما از کارگر وجود داشته باشد. مجازات ترک کار توسط کارگر توسط مرجع مورد نظر تعیین می شود.

شرایط شکایت از کارگر بابت ترک کار

همانطور که گفته دلایل و موارد متعددی برای طرح شکایت از کارگر وجود دارند که یکی از اصلی ترین آن ها ترک کار می باشد. هر کدام از مواردی که ذکر شدند می توانند موجبات شکایت از کارگر را فراهم کنند. در این خصوص باید به شرایط شکایت از کارگر بابت ترک کار نیز دقت شود که شامل موارد زیر می باشند:

  • عدم اطلاع و ارائه استعفا توسط کارگر به کارفرما به صورت کتبی
  • عدم حضور در کارگاه حداقل 30 روز بعد از استعفا
  • فسخ قرارداد منعقد شده توسط کارگر و ترک کار

در صورت وجود این موارد کارفرما می تواند شکایت خود را از طریق مراجع ذکرشده دنبال کند. بهتر است در ابتدا شکایت از طریق اداره کار پیگیری شود.

شرایط شکایت از کارگر بابت ترک کار

روش شکایت از کارگر توسط کارفرما

همانطور که ذکر شد شکایت کارفرما از کارگر به دو صورت قضایی و شکایت مشمول قانون کار انجام می شود. در مورد شکایت از کارگر بابت ترک کار که مشمول قانون کار است، امکان شکایت به صورت اینترنتی و حضوری وجود دارد.

در روش اینترنتی باید به سامانه جامع روابط کار با آدرس prkar.mcls.gov.ir مراجعه شود. بدین منظور باید قبل از انجام مراحل، از طریق سامانه ekyc.done.ir/apps/identityType احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شود. برای روش حضوری نیز باید به اداره کار مراجعه شود و مراحل شکایت دنبال شود.

کلام آخر

بر اساس قانون کار برای روابط کارگر و کارفرما مقرراتی تعیین شده است. بر همین اساس در صورت بروز تخلف توسط هر کدام از طرفین؛ امکان شکایت نیز وجود دارد. یکی از مواردی که در خصوص آن شکایاتی مطرح می شود، ترک کار توسط کارگر است. در این صورت بحث شکایت از کارگر بابت ترک کار مطرح می شود که از طریق اداره کار قابل پیگیری می باشد. همچنین این امکان وجود دارد که از طریق مراجعه به سامانه جامع روابط کار، شکایت مورد نظر به صورت اینترنتی و غیر حضوری مطرح شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا