چگونه از کارگر بابت ترک کار شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از کارگر بابت ترک کار یا همان شکایت کارفرما از کارگر به دلیل قصور کارگر، از طریق مراجعی مانند اداره کار قابل پیگیری می باشد. در این خصوص، مواردی از قبیل خسارت ترک کار توسط کارگر، شکایت کارفرما از کارگر بابت ضرر، جریمه عدم اعلام ترک کار، مهلت شکایت کارفرما از کارگر و نحوه اعلام ترک کار کارگر مطرح می شوند. مقررات قانون کار در حوزه روابط کارگر و کارفرما در کشور ما کاملا مشخص است. در صورت بستن قرارداد، مواردی مانند ترک کار توسط کارگر به راحتی قابل پیگیری می باشد. ممکن است در این راستا کارگر از انجام وظایف قانونی خود امتناع ورزد و یا موجب بروز خسارت برای کارگاه شود. در چنین مواقعی، کارگر مجرم محسوب می شود و کارفرما می تواند در جهت احقاق حق قانونی خود شکایت کند.
شرایط شکایت از کارگر بابت ترک کار
دلایل و موارد متعددی برای طرح شکایت از کارگر وجود دارند که یکی از اصلی ترین آن ها، ترک کار می باشد. هر کدام از مواردی که ذکر شدند می توانند موجبات شکایت از کارگر را فراهم کنند. در این خصوص، باید به شرایط شکایت از کارگر بابت ترک کار نیز دقت شود که شامل موارد زیر می باشد:
- عدم اطلاع و ارائه استعفا توسط کارگر به کارفرما به صورت کتبی
- عدم حضور در کارگاه حداقل 30 روز بعد از استعفا
- فسخ قرارداد منعقد شده توسط کارگر و ترک کار
در صورت وجود این موارد، کارفرما می تواند شکایت خود را از طریق مراجع ذکر شده دنبال کند. بهتر است در ابتدا شکایت از طریق اداره کار پیگیری شود.
در صورتی که شما نیز با چنین مشکلی مواجه هستید، می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران مشورت کنید. وکلا می توانند در شکایات حقوقی یا کیفری، راهنمای بسیار خوبی برای طی شدن روند پرونده باشند. به همین دلیل، ما نیز در وکیل از ما قصد داریم در این خصوص بهترین وکلا را به شما معرفی کنیم.
روش شکایت از کارگر توسط کارفرما
همانطور که ذکر شد، شکایت کارفرما از کارگر به دو صورت قضایی و شکایت مشمول قانون کار انجام می شود. در مورد شکایت از کارگر بابت ترک کار که مشمول قانون ترک کار است، امکان شکایت به صورت اینترنتی و حضوری وجود دارد. در روش اینترنتی، باید به سامانه جامع روابط کار با آدرس prkar.mcls.gov.ir مراجعه شود. بدین منظور باید قبل از انجام مراحل، از طریق سامانه ekyc.done.ir/apps/identityType احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شود. برای روش حضوری نیز باید به اداره کار مراجعه شود و مراحل شکایت دنبال شود.
مرجع پیگیری شکایت کارفرما از کارگر بابت ترک کار
همانطور که می دانید، بر اساس قانون کار در صورتی که کارگر بدون اطلاع کارفرما ترک کار کند، امکان شکایت از وی توسط کارفرما وجود دارد. اداره کار و یا سامانه جامع روابط کار، در این خصوص پیگیری های لازم را انجام خواهند داد. در خصوص دعاوی کیفری و وقوع جرم از طرف کارگر، این مورد می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی پیگیری شود و در این رابطه نیاز به ثبت دادخواست و شکواییه است.
کلام آخر
بر اساس قانون کار، برای روابط کارگر و کارفرما مقرراتی تعیین شده است. بر همین اساس، در صورت بروز تخلف توسط هر کدام از طرفین امکان شکایت نیز وجود دارد. یکی از مواردی که در خصوص آن شکایاتی مطرح می شود، ترک کار توسط کارگر است. در این صورت، بحث شکایت از کارگر بابت ترک کار مطرح می شود که از طریق اداره کار قابل پیگیری می باشد. همچنین این امکان وجود دارد که از طریق مراجعه به سامانه جامع روابط کار، شکایت مورد نظر به صورت اینترنتی و غیر حضوری مطرح شود.