چگونه از تولید کننده شکایت کنم؟⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از تولید کننده به شیوه های مختلفی انجام می شود. در این خصوص ممکن است مواردی مانند شماره تلفن شکایت از اصناف، نحوه شکایت از رئیس اتحادیه و مرجع بالاتر از اتحادیه نیز مطرح شوند. اگر تولیدکنندگان قوانین را زیر پا بگذارند مسلما با آن ها برخورد قانونی صورت می گیرد. اصلی ترین مرجع رسیدگی به این نوع شکایات سازمان تعزیرات حکومتی می باشد. باید گفت که تخلفات اقتصادی یک پدیده تازه نیستند و در کل دنیا نیز برای شکایت از آن ها تشکیلات قضایی و اجرایی مختلفی وجود دارد.
گران فروشی یکی از تخلفات اصلی صنف تولیدکننده می باشد. حتما برای شما پیش آمده که هنگام مراجعه به یک فروشگاه یا مغازه، با قیمت های بالای کالا مواجه شوید. در حالی که هم صنفان آن فروشگاه با قیمت های مناسب تری کالای خود را عرضه می کنند. برخی اوقات نیز ما تنها از یک فروشگاه خرید می کنیم و تصور می کنیم که قیمت کالایی که عرضه می کند، منصفانه است؛ اما هنگامی که به طور اتفاقی از جای دیگر خرید می کنیم به این پی می بریم که قیمت ها بسیار کم تر از آن چیزی است که تا به حال خرید کرده ایم!
اگر شما نیز تصمیم به شکایت از تولید کننده دارید یا در این خصوص نیازمند راهنمایی هستید می توانید با بهترین وکیل کرج مشورت کنید. وکلا در این خصوص دارای تجربه کافی هستند و می توانند بهترین راه را برای پیگیری شکایت به شما نشان دهند. ما نیز در سایت وکیل از ما سعی داریم با معرفی وکلای پایه یک دادگستری با شما همراه باشیم.
شکایت از تولیدکننده از طریق سازمان تعزیرات حکومتی
همانطور که ذکر شد مرجع رسیدگی به تخلفات اصناف، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی می باشد. این سازمان دولتی به تخلفات اقتصادی، صنفی و بهداشتی رسیدگی می کند. وظیفه نظارت بر این تخلفات نیز بر عهده وزارت دادگستری است و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز معاونت وزیر دادگستری را به عهده دارد.
از طریق سایت tazirat.gov.ir امکان دسترسی به این سازمان وجود دارد. شکایت از تولیدکنندگان نیز از طریق این سازمان قابل پیگیری می باشد. در این خصوص باید مراحلی برای ثبت شکایت از طریق سایت طی شود که به آن اشاره می کنیم:
- ورود به سایت تعزیرات با آدرس gov.ir
- کلیک روی گزینه سامانه شکایات و گزارشات مردمی
- در صفحه جدید و در منو سمت راست باید روی گزینه ثبت شکواییه کلیک شود.
- درج اطلاعات مورد نیاز در کادرهای مربوطه مانند شهر، استان و موضوع شکایت
- وارد کردن تصویر امنیتی در کادر و کلیک روی دکمه بعدی
- ذکر نام، نام خانوادگی، کد ملی و شماره همراه شاکی
- درج اطلاعات مربوط به تولید کننده متخلف با ذکر نام و آدرس
- بارگذاری مدارک مربوط به تخلف واحد صنفی مورد نظر
- مشاهده خلاصه شکواییه
- تایید خلاصه شکواییه و کلیک روی پذیرش نهایی
- ارسال کد پیگیری پرونده برای شاکی
با ثبت شکایت از طریق سامانه یا به صورت حضوری، روند بررسی پرونده آغاز می شود. در این صورت شما می توانید از طریق شماره پرونده این روند را رصد کنید. ابتدا در این خصوص باید موضوع شکایت از تولید کننده در شعبه بدوی رسیدگی شود. بعد از صدور رای، امکان اعتراض و رسیدگی به پرونده در شعبه تجدید نظر وجود دارد.
پیگیری پرونده تعزیرات حکومتی با شماره پرونده
بعد از ثبت شکایت از تولید کننده از طریق سایت تعزیرات حکومتی، امکان پیگیری شکایت وجود دارد. مدت زمانی ممکن است طول بکشد تا به شکایت رسیدگی شود. شما می توانید از طریق سایت نسبت به پیگیری پرونده اقدام کنید. بدین منظور باید به شیوه زیر عمل کنید:
- مراجعه به آدرس gov.ir
- کلیک روی سامانه شکایات و گزارش مردمی
- انتخاب گزینه اطلاع رسانی پرونده تعزیرات در منوی سمت راست
- درج شماره پرونده و رمز شخصی
- درج کد امنیتی و جستجو
در این صورت امکان پیگیری شکایت از تولید کننده از طریق سایت سازمان تعزیرات حکومتی وجود دارد. با این روش زودتر از نتیجه شکایت آگاه خواهید شد. استفاده از سامانه اینترنتی جهت ثبت شکایت می تواند موجب شود که روند رسیدگی به پرونده سریع تر باشد.
بهتر است در صورتی که از یک واحد صنفی به دلیل تخلفاتی مانند گران فروشی، کم فروشی و … شکایت داریم، از طریق سامانه تعزیرات حکومتی اقدام به ثبت شکایت کنیم. در این صورت با ثبت شکایت روند رسیدگی به پرونده شروع می شود. اگر امکان مراجعه به این سامانه برای شما فراهم نیست، می توانید با مراجعه به کافی نت نسبت به ثبت شکایت خود اقدام کنید.
سامانه شکایات مردمی تعزیرات حکومتی
در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی، تخلفات از طرف اصناف مختلف بیشتر از قبل شده است و به همین علت سازمان تعزیرات حکومتی برای افزایش سرعت پاسخگویی به مردم، سامانه میز خدمت الکترونیک 135 را طراحی کرده است. شکایت از تولید کننده از این طریق قابل ثبت و پیگیری می باشد. طراحی چنین سامانه هایی می تواند به سرعت رسیدگی به تخلفات اصناف مختلف بیافزاید. علاوه بر این سامانه امکان مراجعه حضوری به سازمان تعزیرات نیز وجود دارد.
بسیاری از این سامانه های ثبت شکایت هنوز به صورت آزمایشی در حال اجرا هستند؛ اما امکان ثبت شکایت از تولید کننده در آن ها وجود دارد. سازمان تعزیرات حکومتی از طریق روش های دیگری مانند شماره تلفن، امکان گزارش تخلفات واحد های صنفی را فراهم کرده است.
هر شخصی می تواند به منظور برخورد با تخلفات تولیدکنندگان با شماره های ثبت شکایات مردمی در تماس باشد و نسبت به ثبت شکایت از این طریق اقدام کند. به همین دلیل سامانه میز خدمت الکترونیک 135 طراحی شده است و افراد می توانند از این طریق شکایات خود را در سامانه ثبت کنند. امکان پیگیری شکایات نیز از طریق کد رهگیری وجود دارد.
شماره تلفن شکایت از تولید کننده سازمان تعزیرات
همانطور که یک سامانه با نام میز خدمت الکترونیک سازمان تعزیرات طراحی شده است، شماره تلفن 135 نیز امکان ثبت شکایت برای کسانی که دسترسی به سامانه را ندارند را فراهم کرده است. هر گونه شکایت از تولید کننده، عرضه کننده و یا سایر تخلفات صنفی از این طریق قابل گزارش و پیگیری می باشد.
روش رسیدگی به شکایت از تولید کننده از طریق تعزیرات حکومتی
بعد از ثبت شکایت از تولید کننده، عرضه کننده و هر واحد صنفی دیگری در سازمان تعزیرات حکومتی، نوبت به شروع به رسیدگی به پرونده می رسد. به منظور رسیدگی به شکایات ثبت شده از این طریق مانند سازمان بازرسی کل کشور باید تشریفات و آیین دادرسی رعایت شوند. بر طبق قوانین روش رسیدگی به شکایات دارای مراحل زیر می باشد.
پیگیری شکایت از تولید کننده از طریق شعب بدوی
شعب بدوی وظیفه دارند که به شکایات ثبت شده در سازمان تعزیرات حکومتی رسیدگی کنند. رسیدگی ابتدایی به شکایات از این طریق صورت می گیرد و در واقع این مرجع برای آغاز تحقیق و رسیدگی به شکایت انتخاب می شود.
با شروع بررسی ها، متهم احضار می شود. ارائه دفاعیات متهم می تواند به صورت حضوری یا با ارسال لایحه همراه باشد. در صورتی که متهم برای رسیدگی به شکایت حضور پیدا نکند و لایحه ای نیز ارسال نکند، بعد از 5 روز از ارسال ابلاغیه رای غیابی صادر می شود و این موضوع از طریق ابلاغیه ثنا اطلاع رسانی می گردد.
بعد از رسیدگی به شکایت از تولید کننده از این طریق و در صورتی که تخلف واحد صنفی احراز شود، متهم محکوم می شود. باید گفت که رای صادرشده از طریق شعبه بدوی قطعی می باشد و قابلیت اجرا دارد. گاهی نیز برای مجازات شخص متخلف جریمه در نظر گرفته می شود.
اگر هر کدام از طرفین نسبت به رای صادر شده اعتراض داشته باشند، امکان تجدید نظر وجود دارد. اگر رای در شعبه تجدیدنظر تایید شود، پرونده باید مجددا به شعبه بدوی برگردانده شود. شخصی که محکوم می شود باید ظرف مدت 10 روز از ابلاغ اجراییه، جریمه را پرداخت کند. در غیر این صورت برابر با قانون، اموالش فروخته می شود و متهم نیز بازداشت می شود. واحد صنفی متخلف نیز باید تا زمان اجرای کامل رای تعطیل شود.
تعیین صلاحیت هیئت بدوی برای رسیدگی به شکایت
به منظور تعیین صلاحیت هیئت بدوی هر پرونده خود مسئولیت را باید بر عهده بگیرد. شعبه ای که پرونده به آن ارجاع شده است باید در این خصوص تصمیم گیری کند. ممکن است شکایت از تولید کننده به گونه ای باشد که فرد متخلف در چند حوزه دچار تخلف شده باشد. در این خصوص باید رسیدگی شکایت در حوزه ای باشد که تخلف آن شدید تر است. از این نوع تخلف با نام تخلف درجه یک نام برده می شود.
کلام آخر
اینکه چگونه از تولید کننده شکایت کنیم، سوالی بود که در این مقاله به آن پاسخ دادیم. بدیهی است که یک مرجع رسیدگی به شکایت از تولید کننده وجود دارد و آن هم سازمان تعزیرات حکومتی می باشد. به منظور تسهیل در ثبت شکایات، سامانه های مردمی در این خصوص طراحی و اجرا شده اند. از طریق مراجعه به سایت سازمان تعزیرات حکومتی در مدت زمان کوتاهی می توانید شکایت خود را از واحد صنفی مورد نظر ثبت کنید.
بعد از ثبت شکایت از واحد صنفی مورد نظر، روند رسیدگی به این پرونده از این طریق آغاز می شود. شما می توانید با استفاده از کد رهگیری روند پرونده را پیگیری کنید.