دانستنی های حقوقی

چگونه از اداره برق شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از اداره برق به عنوان یک ارگان دولتی، اغلب به دلیل نبود زیرساخت های کافی انجام می شود. در این رابطه، معمولا مواردی مانند بازرسی اداره برق کل کشور، تلفن شکایت از اداره برق، تلفن شکایات اداره برق استان تهران و نمونه نامه شکایت از اداره برق مطرح می شوند. مشکلات در خصوص برق رسانی شهری، روستایی و قطعی برق در شهرهای مختلف ایران مانند تهران، گیلان، شیراز، مازندران و … ممکن است بروز پیدا کنند. به همین دلیل باید اداره برق قادر به پاسخگویی به این مشکلات باشد. شکایات مردمی نسبت به اداره برق، در چند سال اخیر بسیار بیشتر از قبل شده است. این موضوع اغلب مربوط به نحوه عملکرد این ارگان می باشد. صنعت برق ایران همواره با چالش های مختلفی مواجه می باشد که یکی از آن ها، نبود زیرساخت های کافی می باشد.

باید به این موضوع اشاره شود که کشور ما، از بزرگترین تولیدکنندگان برق در منطقه محسوب می شود و حتی در خصوص تامین برق سایر کشورهای خاورمیانه نیز در حال فعالیت است. صادرشدن حجم قابل توجهی از برق کشور به کشورهای همسایه در راستای تامین منابع مالی کشور نقش تعیین کننده ای دارد. موارد ذکرشده، نشان از این موضوع دارند که کشور کمبودی بابت تامین برق داخلی ندارد؛ اما متاسفانه صنعت برق در زمینه برق رسانی به عموم مردم دچار مشکل می باشد. عدم انجام وظایف قانونی از جانب اداره برق، زمینه ساز مشکلات فراوانی در این خصوص شده است. در صورتی که شما نیز در این رابطه، شکایتی دارید می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کنید. ما در وکیل از ما قصد داریم لیستی از بهترین وکلا را در اختیار شما قرار دهیم.

مراحل شکایت از اداره برق

به منظور طرح شکایت از اداره برق، ابتدا باید به آدرس سایت به نشانی tavanir.org.ir مراجعه کرد. پس از ورود به سایت می توان به بخش پایین صفحه رفت و روی گزینه رسیدگی به شکایات کلیک کرد. شکایات خود را تنها از این طریق می توان ثبت و پیگیری کرد.

قطعی برق بدون اطلاع قبلی!

مرجع رسیدگی به شکایات مردمی از اداره برق

همانطور که گفته شد، اداره برق به عنوان یک ارگان دولتی دارای قوانین و ضوابط مخصوص به خود می باشد. با توجه به این مورد، در مرحله اول مرجع رسیدگی به شکایت از اداره برق خود این ارگان دولتی است! در بیشتر مواقع، مشکلات حتی قبل از مطرح شدن در اداره برق نیز حل می شوند و در نتیجه شکایت قانونی در این خصوص مطرح نمی شود.

بدین منظور، اداره برق یک سامانه برای انتقاد و شکایت مردمی طراحی کرده است. واحدهای نظارتی در اسرع وقت، شکایات را بررسی می کنند و نتیجه آنها به اطلاع مردم می رسد. اگر مشکلات از این طریق حل و فصل نشوند، اقدامات قانونی در این رابطه صورت می گیرند. در رابطه با شکایت قانونی از اداره برق، باید گفت که این ارگان دولتی یا اداری محسوب می شود؛ به همین دلیل، رسیدگی به شکایات از آن نیز در صلاحیت دیوان عدالت اداری است. این سازمان وظیفه دارد به اعتراضات اشخاص در این خصوص رسیدگی کند. فعالیت دیوان عدالت اداری نیز خود زیر نظر مرجع بالاتر یعنی قوه قضاییه می باشد. اعضای این سازمان نیز توسط رئیس قوه قضاییه تعیین می شوند. اگر اداره برق تخلفی را انجام داده است، می توانید مستقیما به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید و در این خصوص شکایت خود را مطرح کنید.

این ارگان دولتی در تهران است و واحد های نظارتی آن به شکایات مردمی رسیدگی می کنند. رسیدگی به شکایات، به صورت تخصصی صورت می گیرد و یک مدت زمان مشخص برای اعلام نتایج تعیین می شود. ممکن است روند بررسی یک پرونده تا سال ها طول بکشد! این مورد به دلیل حجم پرونده های ورودی به دیوان عدالت اداری می باشد.

اصلی ترین دلایل شکایت از اداره برق کدامند؟

در رابطه با شکایت از اداره برق، باید به این موضوع اشاره شود که این ارگان نیز مانند هر سازمان دولتی ممکن است مورد شکایت قرار بگیرد. می توان گفت که انتقاد و شکایت از ارگان های دولتی در رابطه با نوع عملکردشان، امری عادی به نظر می رسد. عوامل مختلفی می توانند منجر به طرح شکواییه علیه یک ارگان دولتی، مانند اداره برق شوند. اغلب مردم شکایات خود را از طریق مراجع ذی صلاح دنبال می کنند. دلایل مختلفی برای طرح شکایت از این سازمان وجود دارند که ما به عمده ترین دلایل اشاره خواهیم کرد:

1. عدم وجود نظارت و کنترل در حوزه مدیریت برق مصرفی

نحوه عملکرد و مدیریت اداره برق در خصوص میزان برقی مصرفی کشور، یکی از عمده ترین دلایل شکایت های مردمی در این خصوص است. در صورت نبود نظارت کافی، مشکلات زیادی در برق رسانی به وجود خواهد آمد. همین عامل، می تواند موجب بروز اعتراضات مردمی شود. بی شک راه حل این مشکل، نظارت دقیق و انجام کارشناسی های لازم در حوزه نحوه مصرف برق می باشد.

2. قطعی برق بدون اطلاع قبلی!

حتما تا به حال این مشکل برای شما پیش آمده است که بدون اطلاع قبلی، به یکباره برق خانه تان قطع شده باشد! عدم اطلاع رسانی درست در این زمینه، می تواند منجر به شکایت از اداره برق شود. این امر، می تواند موجب بروز خسارات زیادی به شهروندان شود. ضرر های مالی و جانی در سال های اخیر، اغلب به دلیل قطع ناگهانی برق بوده اند.

 

3. افزایش قیمت و تعرفه برق

در سال های گذشته، تا کنون تعرفه و قیمت برق به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. باید گفت که اداره برق، در این خصوص نقش بسیار پررنگی ایفا می کند. دلایل مختلفی برای افزایش تعرفه های قبض برق از جانب شرکت های برق وجود دارند. نرخ مصوب برق مصرفی کشور سالانه تعیین می شود و در این خصوص، شرکت های برق از مردم سوء استفاده می کنند.

4. قطعی مکرر برق

یکی از رایج ترین انتقادات در خصوص عملکرد اداره برق، قطعی های مکرر برق است. در واقع علاوه بر قطع ناگهانی، ممکن است خاموشی سراسری برق نیز اتفاق بیفتد. به دلیل افزایش دفعات قطعی، شاهد انتقادات و شکایات از اداره برق هستیم. در خصوص دلایل اصلی آن، می توان به عدم مدیریت درست میزان مصرف برق اشاره کنیم که این مشکل نیز دارای راهکارهای مختلفی است که به آن توجه نمی شود.

5. عدم پشتیبانی و پاسخگویی کارمندان اداره برق

یکی دیگر از دلایل شکایت از اداره برق، عدم پشتیبانی صحیح کارمندان اداره برق در خصوص مشکلات مردمی است. شکایات مختلفی روزانه در خصوص عملکرد اداره برق، مطرح می شوند که به علت عدم پاسخگویی درست کارکنان راه به جایی ندارند! حتی ممکن است، کارکنان رفتار های نامناسبی با شهروندان داشته باشند.

6. قطع برق به دلیل بدهی

یکی از دلایل دیگر برای طرح شکایت، قطعی برق به دلیل بدهی است. باید گفت که در صورتی که شهروندان بدهی داشته باشند، باید در یک بازه زمانی آن را پرداخت کنند. گاهی بدون توجه به بازه زمانی پرداخت بدهی، برق شهروندان قطع می شود. این قطعی نیز تا زمانی ادامه دارد که مطالبات در این خصوص پرداخت شود. به همین دلیل، در این مورد نیز امکان طرح شکایت از طریق شهروندان وجود دارد.

مرجع رسیدگی به شکایات مردمی از اداره برق

7. شکایت به دلیل توهین کارمند اداره برق

در صورت عدم جنبه دولتی شکایات، سازمان دیوان عدالت اداری به پرونده رسیدگی نخواهد کرد. اگر شکایت از شرکت توزیع نیرو برق باشد نیز نمی توان از این طریق آن را دنبال کرد، چرا که این شرکت ها دولتی نیستند و رسیدگی به مسائل آنها خارج از صلاحیت این سازمان می باشد. یکی از شکایت های رایج در خصوص اداره برق، طرح شکواییه به دلیل توهین کارمند اداره برق است. افراد زیادی در این خصوص، شکایت های مختلفی را مطرح می کنند. درگیری، توهین و مجادله با کارمندان اداره برق، می تواند منجر به توهین و فحاشی شود. از این رو یکی از انواع شکایت از اداره برق، به دلیل توهین و فحاشی کارمند است!

همانطور که می دانید بر اساس قوانین حاکم بر کشور، هر گونه توهین و فحاشی جرم محسوب می شود. در این خصوص، امکان طرح شکایت کیفری نیز وجود دارد. در این صورت شما حق دارید، شکایت خود را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنید. این کار در قانون دارای مجازاتی مانند جزای نقدی است که در صورت اثبات، باید توسط کارمند پرداخت شود.

کلام آخر

در خصوص شکایت از اداره برق باید گفت که با توجه به نوع مشکل، روند پیگیری شکایت می تواند متفاوت باشد. دلایل عمده طرح شکایت در این زمینه، اغلب شامل قطعی برق به صورت ناگهانی، قطعی مکرر برق و خسارت به شهروندان، عدم برنامه ریزی و عملکرد درست در توزیع برق، توهین کارمند اداره برق و … هستند. با توجه به نوع مشکل، مراجعی مانند اداره برق و یا در مراحل بالاتر دیوان عدالت اداری، می توانند در این زمینه پاسخگو باشند و نسبت به رسیدگی و حل مشکل شهروندان اقدام کنند. بازرسی اداره برق کل کشور نیز در این خصوص نظارت دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا