چگونه از فروشنده قطعه خودرو شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】
شکایت از فروشنده قطعه خودرو، اغلب به دلیل کیفیت پایین قطعات انجام می شود. در این رابطه، امکان دارد مواردی مانند قوانین اتحادیه لوازم یدکی، رئیس اتحادیه لوازم یدکی، شکایت از صافکار ماشین، بیمه تکمیلی اتحادیه لوازم یدکی خودرو، آدرس اتحادیه لوازم یدکی خودرو تهران و سایت اتحادیه لوازم یدکی مطرح شوند. به منظور تعمیر خودرو به لوازم و قطعات یدکی نیاز است. این قطعات از طریق فروشنده قطعه خودرو به مشتری فروخته می شوند. در حال حاضر، تقلب و فروش لوازم یدکی بی کیفیت خودرو بسیار رواج دارد و به همین دلیل، در این خصوص شکایات متعددی مطرح می شوند.
باید گفت که خودروهایی که در داخل تولید می شوند، کیفیت بالایی ندارند و هیچ گونه تطابقی با استانداردهای جهانی نیز ندارند. از این رو، بعد از مدتی نیاز به تعمیرات اساسی پیدا می کنند. در این رابطه، شرکت های خودرو سازی قطعات خود را برای فروش به فروشندگان قطعات خودرو می دهند؛ اما همین قطعات نیز کیفیت مناسب را دارا نیستند! البته برخی اوقات، فروشندگان قطعات تقلبی را در اختیار مشتریان قرار می دهند که زمینه را برای شکایت علیه آن ها فراهم می کند.
مراحل شکایت از فروشنده قطعه خودرو
می توان گفت که تخلف در هر صنفی قابل شکایت است و فرد شاکی، می تواند از طریق مراجع قضایی پرونده مورد نظر را پیگیری کند. در خصوص شکایت از فروشنده قطعه خودرو نیز این موضوع صدق می کند. در صورتی که از نظر قانونی از خریدار حقی ضایع شود، وی می تواند به منظور احقاق حق خود از طریق مراجع ذی صلاح اقدام کند.
باید گفت که از نظر قانونی به منظور شکایت از فروشندگان قطعات خودرو، منع قانونی وجود ندارد. در این خصوص، باید مراحل قانونی و تشریفات به صورت درست و اصولی طی شوند تا شکواییه به مراجع مورد نظر ارجاع داده شود. ممکن است طرح شکایت از طریق مراجع قضایی تا حدودی زمانبر باشد که این روند با داشتن وکیل مسلما کوتاه تر می شود. برای طرح این شکایت، ابتدا باید شکایت را همراه با رسید یا فاکتور رسمی خرید کالا و شکواییه به اتحادیه ارائه داد. بر اساس اعلام اتحادیه، بازرس در طول 10 روز کاری با دریافت نظر کارشناسان رسمی دادگستری پرونده را رسیدگی و پیگیری می کند.
در صورتی که شما نیز با چنین مشکلی مواجه هستید، می توانید با بهترین وکیل در شازند مشورت کنید. بدیهی است که وکلا می توانند در این زمینه ها به شما بیشتر کمک کنند و روند پرونده های این چنینی با سرعت بیشتری طی شود. ما نیز در وکیل از ما سعی داریم بهترین وکلا را در این خصوص، به شما معرفی کنیم.
مرجع شکایت از فروشنده لوازم یدکی خودرو
این امکان وجود دارد که فروشنده قطعات یدکی خودرو نیز از تقلبی بودن اجناس خود بی اطلاع باشد. به همین دلیل، در اولین مرحله بهتر است به صورت مسالمت آمیز با فروشنده قطعه خودرو در خصوص عدم کیفیت محصول صحبت کنیم. گاهی با استفاده از این روش نیازی به شکایت از فروشنده قطعه خودرو نیست و مشکل حل و فصل می شود.
در برخی مواقع نیز مکاتبه با فروشنده قطعه خودرو تاثیری ندارد و نیاز به پیگیری مشکل از طریق مراجع صالح است که این مراجع عبارتند از:
- شکایت از طریق اتحادیه: همانطور که می دانید، صنف فروش قطعات یدکی خودرو زیر نظر اتحادیه فروشندگان ابزار و آلات خودرو فعالیت می کند. به همین دلیل، می توانید به این مرجع برای پیگیری شکایت مراجعه کنید.
- شکایت از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده: یکی دیگر از مراجع برای شکایت از فروشنده قطعه خودرو، پیگیری آن از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده می باشد.
- شکایت از طریق سازمان تعزیرات حکومتی: در صورت بروز مشکلاتی مانند گرانفروشی قطعات خودرو، می توانید از طریق سازمان تعزیرات حکومتی آن را پیگیری کنید.
- شکایت از طریق مراجع قضایی: گاهی هیچ کدام از این روش ها کارساز نیست و باید با داشتن وکیل از طریق مراجع قضایی، از فروشنده قطعه خودرو شکایت شود.
دلایل شکایت از فروشنده قطعات یدکی
در چندین سال اخیر، شاهد ثبت شکایت از فروشنده قطعه خودرو بیشتر از قبل هستیم. به همین دلیل، می توان گفت که شکایت علیه این صنف روز به روز در حال افزایش است. افزایش نرخ ارز، موجب گرانی قطعات اصل شده است و سودجویان از این مورد سوء استفاده می کنند و قطعات بی کیفیتی را به صورت غیر اصل به مشتریان می فروشند! باید گفت که دلایل مختلفی برای شکایت از فروشنده قطعات یدکی خودرو وجود دارد که عبارتند از:
- مدیریت اشتباه در فروش قطعات یدکی خودرو: نظارت کافی در حوزه صنف فروشندگان قطعات خودرو وجود ندارد و همین مدیریت اشتباه، می تواند زمینه را برای تخلف فراهم کند.
- فروش قطعات تقلبی و غیر اصل: یکی از دلایل شکایت از فروشنده قطعه خودرو، فروش قطعات تقلبی و غیر اصل است. قطعات یدکی خودرو چینی امروزه قیمت پایینی دارند و به همین دلیل، به جای جنس اصل به مشتری فروخته می شوند.
- گرانفروشی: یکی از اصلی ترین دلایل شکایات از لوازم یدکی خودرو، گرانفروشی است. در این حالت، سازمان هایی مانند تعزیرات حکومتی نیز می توانند برای ثبت شکایت از فروشندگان انتخاب شوند.
مشاور حقوقی برای شکایت از فروشندگان قطعات خودرو
در خصوص شکایت از فروشنده قطعه خودرو، باید گفت که دریافت یک مشاوره حقوقی می تواند بسیار کمک کننده باشد. وکیل می تواند به شما راهی را معرفی کند که زودتر در این خصوص به نتیجه برسید. از این رو، بهتر است قبل از طرح شکایت از فروشنده لوازم یدکی خودرو با یک وکیل باتجربه در این خصوص مشورت کنید. وکلا به دلیل آشنایی با مسائل حقوقی، می توانند در این خصوص بهتر عمل کنند و در مسیر شما را راهنمایی کنند.
کلام آخر
در حال حاضر، بازار عرضه لوازم یدکی خودرو بی کیفیت بسیار داغ است و سودجویان از این شرایط سوء استفاده می کنند. از این رو، شاهد گرانفروشی، تقلب و … در این حوزه هستیم. به همین دلیل، هر روزه شکایات متعددی در این خصوص مطرح می شوند که با توجه به نوع آن، از طریق مراجع صالح قابل پیگیری می باشند. در این راستا اتحادیه فروشندگان قطعات خودرو، سازمان حمایت از مصرف کننده، تعزیرات و مراجع قضایی می توانند مرجع طرح شکایت باشند.