دانستنی های حقوقی

چگونه از ثبت شرکت ها شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از ثبت شرکت ها به دلایل مختلف ممکن است انجام شود. در این خصوص مواردی نیز مانند سامانه شکایت از شرکت های خصوصی، شکایت از شرکت با مسئولیت محدود و شکایت از شرکت سهامی خاص مطرح می شوند. شرکت ها هر کدام به صورت قانونی ثبت می شوند و به اصطلاح دارای شخصیت حقوقی هستند. به همین دلیل باید در ثبت شرکت ها به ثبت برسند. مواجه شدن با مشکلات قانونی نیز می تواند جزئی از روند ثبت شرکت باشد.

بر اساس آمار، شکایت از شرکت های ثبت شده و اشخاص حقوقی بیشتر از اشخاص حقیقی است. در پرونده های مربوط به آنها نیز پیچیدگی بیشتری نسبت به پرونده های اشخاص حقیقی وجود دارد. در صورت رعایت برخی از مسائل، این افراد با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد؛ زیرا برای ثبت شرکت، مراحل قانونی طی شده است و قواعد حقوقی خاصی باید طی شود. این قوانین شرکت در صورتی که رعایت شوند، شرکت کمتر با مشکل مواجه می شود.

اگر شما نیز قصد شکایت از ثبت شرکت ها را دارید می توانید در این خصوص با بهترین وکیل پایه یک دادگستری ارومیه مشورت کنید. در این رابطه وکلا می توانند شکایت را به صورت تخصصی دنبال کنند. ما نیز در سایت وکیل از ما در راستای معرفی وکلای با تجربه به شما کمک خواهیم کرد.

به منظور طرح شکایت باید آشنایی نسبی با شرکت و تعریف آن در قانون تجارت داشته باشیم و با توجه به آن باید نسبت به شناسایی مرجع ثبت شرکت اقدام کنیم. در این حالت در صورت بروز خطا و تخلف می توان مسئله را از طریق مراجع قانونی پیگیری کرد.

تعریف شرکت

برای اینکه بتوانیم نسبت به شکایت از ثبت شرکت ها اقدام کنیم باید تعریف دقیقی از شرکت ارائه کنیم. دور هم جمع شدن چند نفر برای انجام فعالیت اقتصادی و کسب سود و تقسیم آن بین اعضا یک تعریف از شرکت محسوب می شود. با این تعریف می توان گفت که این افراد یک شرکت تاسیس کرده اند؛ اما این شرکت باید به صورت قانونی نیز ثبت شود.

مطمئنا افرادی را می شناسید که در یک کسب و کار با هم شریک هستند. به دلیل شراکت نیز سود حاصل از فعالیت اقتصادی را بین خودشان تقسیم می کنند. ممکن است این کار بدون ثبت شرکت و به صورت غیر قانونی انجام شود. به همین دلیل نمی توان آن ها را یک شرکت تجاری به شمار آورد.

انواع شرکت

برای اینکه در خصوص شکایت از ثبت شرکت ها صحبت کنیم باید در خصوص انواع شرکت نیز مطالبی را ذکر کنیم. به طور کلی شرکت ها شامل دو دسته تجاری و مدنی هستند. ما در این بخش تعریف دقیقی از این دو نوع شرکت ذکر خواهیم کرد:

  • شرکت تجاری: نوعی از شرکت است که با توجه به قوانین تجارت شکل می گیرد. کسب سود و تقسیم آن بین اعضا از اهداف اصلی این نوع شرکت می باشد و فعالیت های شرکت در زمینه امور بازرگانی و تجاری است.
  • شرکت مدنی: یکی دیگر از انواع شرکت با نام مدنی شناخته می شود که تعدادی مالک به نحو اشاعه در یک شی واحد تشکیل می شوند. سهم الشرکه غیر نقدی و نقدی این اشخاص حقیقی و حقوقی با هم یکی می شود. در این حالت امکان انتقال مالکیت شرکت مدنی به شخصیت حقوقی شرکت وجود ندارد. هر شخص باید به صورت جداگانه به عنوان مالک سرمایه خود شناخته شود و تنها امورات شرکت به صورت مشارکتی انجام شوند. شراکت در آپارتمان، زمین و … از این دست هستند.

دلیل نیاز به ثبت شرکت در ایران

حال که با شرکت و انواع آن آشنا شدیم، در راستای پرداختن به شکایت از ثبت شرکت ها می خواهیم به دلیل نیاز به ثبت شرکت در ایران اشاره کنیم. همانطور که در تعریف شرکت ذکر شد، شراکت می تواند به صورت رسمی و غیر رسمی باشد. مسلما فعالیت اقتصادی از طریق یک شرکت غیر رسمی در ایران تایید نمی شود. این موضوع تنها مختص به ایران نیست و در سایر کشورها نیز این امر مورد تایید نیست.

گاهی ممکن است بین شرکای یک شرکت اختلاف بر سر تقسیم سود به وجود آید. در صورتی که اعضا از ابتدا شرکت خود را به صورت رسمی ثبت کنند، این قبیل اختلافات کمتر به وجود می آیند؛ زیرا از ابتدا بر طبق اساسنامه شرکت عمل می شود. در نتیجه در هنگامی که اعضا قصد تقسیم سود را دارند، به مشکل نمی خورند.

شما از طریق ثبت شرکت می توانید یک جلوه قانونی برای انجام فعالیت های اقتصادی خود ایجاد کنید. مثلا در صورتی که شما قصد دارید با یک شرکت یا سازمان قرارداد ببندید، باید در متن قرارداد اسم شرکت خود را بنویسید. در بیشتر موارد در صورت عدم ثبت شرکت امکان بستن چنین قراردادی وجود نخواهد داشت.

شرکت ها برای بستن قرارداد نمی توانند به اشخاص حقیقی اعتماد کنند. در صورتی که شما قصد ثبت شرکت را دارید باید بعد از این اقدام، دفاتر قانونی و اظهار نامه خود را به صورت سالانه به سازمان امور مالیاتی ارائه کنید.

شکایت از ثبت شرکت ها در دیوان عدالت اداری

یکی از مراجع رسیدگی به شکایت از ثبت شرکت ها، دیوان عدالت اداری است. اشخاص حقوقی از این طریق می توانند بر علیه شرکت ها، سازمان ها و … شکایت خود را به ثبت برسانند. ممکن است شرکت ها در زمینه های مختلف تخلف داشته باشند. با توجه به نوع تخلف روند رسیدگی به این نوع پرونده ها آغاز می شود. مثلا تخلف مربوط به اوراق سهام یکی از انوع تخلفات مربوط به شرکت ها می باشد. سهام از سرمایه های اصلی شرکت های سهامی است که ممکن است در آن تخلفاتی صورت بگیرد.

شکایت از ثبت شرکت ها در دیوان عدالت اداری

در صورتی که قصد شکایت از ثبت شرکت ها را دارید می توانید با وکیل پایه یک دادگستری در این خصوص مشورت کنید تا روند رسیدگی به پرونده با سرعت بیشتری طی شود. همانطور که می دانید روند شکایت از ثبت شرکت می تواند دارای پروسه طولانی باشد. عدم آشنایی با مسائل حقوقی می تواند موجب شود که شما در طی کردن روند پرونده دچار مشکل شوید. در نتیجه وکلا می توانند در این خصوص بهتر عمل کنند و در آخر نیز به نتایج بهتری دست پیدا کنند.

می توانید با توجه به نوع تخلف، از روش های قانونی برای ثبت شکایت استفاده کنید. در این راستا دیوان عدالت اداری می تواند گزینه بهتری برای ثبت شکایت باشد. در این خصوص نیز در کوتاه ترین زمان ممکن به پرونده ها رسیدگی می شود.

نحوه شکایت از ثبت شرکت ها

قواعد و قوانین حقوقی خاصی برای مواردی مانند صورتجلسه روند ثبت شرکت، تعیین میزان سود و مشخص نمودن وظایف اعضا وجود دارد. اگر این قوانین به درستی اجرا شوند، اغلب شرکت با مشکلات چندانی مواجه نمی شود. قبل از طرح شکایت از ثبت شرکت ها باید به مفهوم دقیق شرکت در قانون تجارت رجوع شود. با شناسایی مرجع ثبت شرکت می توانید از این طریق اقدام به ثبت شکایت کنید.

بر اساس قانون اداره ثبت شرکت ها به عنوان مرجع رسیدگی به این نوع شکایات مطرح می شود. در این راستا دیوان عدالت اداری نیز می تواند گزینه مناسبی برای ثبت تخلف و شکایت از آن باشد. با استفاده از این شیوه ها می توان نتایج بهتری در خصوص شکایت از ثبت شرکت ها کسب کرد. برخی از افراد به دنبال شماره تلفن یا سامانه ای برای ثبت شکایت هستند. امروزه بیشتر کارهای اداری به صورت اینترنتی نیز قابل انجام است که می تواند به سرعت ثبت شکایت در این خصوص نیز کمک کند.

تخلفات مرتبط با ثبت شرکت کدامند؟

همانطور که ذکر شد امکان شکایت از ثبت شرکت ها وجود دارد. در شرکت های سهامی سرمایه به قسمت های مختلفی دسته بندی می شود. سهم به عنوان کوچکترین قسمت آن در نظر گرفته می شود. در این بخش به تخلفاتی که در حوزه ثبت شرکت ها ممکن است رخ دهد، اشاره خواهیم کرد:

  • ثبت وجه واریزی بیشتر از وجه پرداختی در گواهی سهام
  • صادر کردن سهام قبل از اقدام به ثبت شرکت
  • ثبت کردن شرکت به صورت ساختگی و صدور اوراق

بر طبق این موارد و ماده 234 قانون تجارت شرکتی که این تخلفات را انجام دهد به عنوان مجرم شناخته می شود و باید مجازات شود. این مجازات می تواند به شرح زیر باشد:

  • زندان از 3 ماه الی 2 سال
  • پرداخت جزای نقدی از 20000 ریال تا 200000 ریال

در برخی از مواقع ممکن است با توجه به نظر قاضی، هر دو مجازات برای شرکت متخلف تعیین شوند. با توجه به نوع تخلف مجازات مورد نظر اعمال می شود. باید به این نکته توجه شود که قبل از طرح شکایت از این طریق باید از وقوع جرم توسط شرکت با توجه به موارد ذکرشده اطمینان کسب کنیم.

تخلفات مرتبط با ثبت شرکت کدامند؟

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص شکایت از ثبت شرکت ها صحبت کردیم. در این خصوص دیوان عدالت اداری می تواند مرجع مناسبی برای ثبت شکایت باشد. شرکت ها ممکن است فعالیت خود را به صورت غیر رسمی یا رسمی انجام دهند. در صورت رسمی بودن باید ثبت شوند. در نتیجه امکان شکایت از ثبت شرکت ها در این مورد وجود دارد. اداره ثبت شرکت ها مرجع اصلی رسیدگی به شکایات مردمی می باشد. بسیاری از افراد از طریق مراجع قضایی یا مراجعه به دیوان عدالت اداری، شکایت خود را ثبت می کنند.

4/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا