دانستنی های حقوقی

چگونه از سوپرمارکت یا خواربار فروشان شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از سوپرمارکت ممکن است به دلایلی مانند کم فروشی یا گرانفروشی صورت گیرد. همه ما ممکن است به صورت روزانه با سوپرمارکت ها و خواربار فروشی ها در ارتباط باشیم. انگیزه اصلی از فعالیت در این حوزه برآورده کردن نیاز روزمره مردم و کسب سود می باشد. گرانفروشی و کم فروشی از عمده دلایل ثبت شکایت علیه مغازه داران می باشد. همانطور که می دانید به دلیل بی ثباتی قیمت ها در بازار، ممکن است شاهد افزایش لحظه ای قیمت ها باشیم. در نتیجه در این خصوص ممکن است اختلافاتی بین مشتری و فروشنده به وجود آید که می تواند منجر به شکایت شود.

اگر شما نیز در این خصوص شکایتی دارید یا قصد دارید که به اطلاعاتی در این خصوص دست پیدا کنید، می توانید با بهترین وکیل در جنوب تهران مشورت کنید. در صورتی که وکیل باتجربه و متخصص باشد، می تواند به شما کمک کند تا در خصوص شکایت خود زودتر به نتیجه برسید. ما در سایت وکیل از ما نیز به معرفی وکلای با تجربه خواهیم پرداخت تا شما از بین آنها، وکیل مد نظر خود را به راحتی انتخاب کنید.

روش های مختلف ثبت شکایت از سوپرمارکت و خواربار فروشی

باید گفت که امروزه حمایت از حقوق مصرف کنندگان به تحول اساسی نیاز دارد. با این حال برخی از نهادها در کشور وجود دارند که می توان از طریق آن ها به حق و حقوق خود به عنوان مصرف کننده، دست پیدا کرد. با طرح شکایت از سوپرمارکت و خواربار فروشی امکان پیگیری آن به صورت قانونی وجود دارد.

روش شکایت از سوپرمارکت و خواربار فروشی

بالا بودن کیفیت کالا و قیمت های مناسب، می تواند منجر به کاهش این شکایات شود.

شکایت از سوپرمارکت با مراجعه به سامانه ثبت شکایات مردمی

سامانه ثبت شکایت مردمی، یکی از نهاد هایی است که در خصوص شکایت از سوپرمارکت باید به آن مراجعه کرد. این سامانه به راحتی و با چند کلیک، در اختیار عموم قرار می گیرد و می توان گفت دسترسی آسانی دارد. سازمان های فعال وابسته به سازمان حقوق مصرف کننده و تولید کننده، می توانند نقش مهمی در گرفتن حقوق این افراد ایفا کنند. گاهی فرد تمایل دارد شخصا شکایت را از طریق مراجع قانونی پیگیری کند و به این سامانه ها مراجعه نکند که در این صورت نیز می تواند به حق خود برسد.

امروزه با گسترش استفاده از اینترنت و در دسترس بودن آن برای همگان، کمتر کسی از طریق تماس تلفنی اقدام به ثبت شکایت می کند. به همین دلیل، افراد بیشتری روزانه از طریق مراجعه به سایت، شکایت خود را ثبت می کنند. به همین دلیل، علاوه بر امکان تماس با سامانه 135 می توانید از طریق سایت نیز در این خصوص اقدام کنید.

شکایت از طریق اتحادیه صنف سوپرمارکت و خواربار فروشان

به منظور شکایت از سوپرمارکت، می توان از طریق اتحادیه صنف خواربار فروشان و سوپرمارکت ها اقدام کرد. در این خصوص باید به اتحادیه ای مراجعه کرد که در شهر محل تخلف است و با ارائه مدارک، شکایت خود را پیگیری کرد. معمولا مدارکی مانند فیش واریزی، رسید و فاکتور خرید در این زمینه ارائه می شوند. کپی مدارک باید به همراه شکواییه به اتحادیه اصناف ارائه شود.

در صورتی که با توجه به مدارک ارائه شده حق با خریدار باشد، باید مبلغ مورد نظر عودت داده شود و رضایت خریدار نیز که نسبت به ارائه شکواییه اقدام کرده است، جلب شود. در صورتی که فروشنده سوپرمارکت با وجود اثبات تخلف، آن را قبول نداشته باشد حکم وی عدم تمکین است و با دستور اتحادیه به سازمان تعزیرات ارجاع می شود. باید گفت که پیگیری شکایت از سوپر مارکت از طریق اصناف و اتحادیه، بسیار ساده تر از روش های دیگر است و به همین علت اغلب از این طریق اقدام می شود.

شکایت از سوپرمارکت به سازمان تعزیرات

یکی دیگر از شیوه هایی که می توان از طریق آن شکایت از سوپرمارکت را ثبت و پیگیری کرد، مراجعه به سازمان تعزیرات حکومتی است. بهتر است از این شیوه زمانی استفاده شود که پرونده در اتحادیه و اصناف به نتیجه نرسیده باشد. همانطور که گفته شد گاهی ممکن است فروشنده سوپرمارکت به نظر اتحادیه تمکین نکند که در این صورت به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع خواهد شد.

باید گفت که از بهترین روش ها، برای ثبت شکایت از سوپر مارکت همان مراجعه به سایت سازمان تعزیرات حکومتی به آدرس tazirat.gov.ir می باشد. با این کار می توانید شکایت خود را بهتر پیگیری کنید و از روند رسیدگی به آن، مطلع شوید.

شکایت از سوپرمارکت به سازمان تعزیرات

مدت زمان رسیدگی پرونده در این سازمان، در حدود 2 هفته الی یک ماه است. مدیران و معاونین شعبه مورد نظر بعد از وصول شکایت نسبت به بررسی پرونده، اقدام می کنند. در این راستا، باید صلاحیت رسیدگی به آن نیز بررسی شود و بعد از تایید صلاحیت نسخه ای از گزارش ها به سازمان نظارت و بازرسی، ارجاع می شود. حدودا ظرف مدت 15 روز، سازمان نظارت و بازرسی باید نتیجه کارشناسی را به شعبه ارسال کند.

در صورت تایید تخلف از طرف سوپرمارکت یا خواربارفروش، وی را برای ارائه توضیحات احضار می کنند. در این خصوص مدارک و مستندات وی نیز باید بررسی شوند تا حکم نهایی از طرف سازمان تعزیرات حکومتی، صادر شود.

سامانه ای باید در این خصوص، وجود داشته باشد که مردم بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن موضوع را گزارش دهند. بدین منظور سازمان تعزیرات حکومتی از طریق تلفن 135، قابل دسترسی است. با تماس با این شماره تلفن می توانید مشکل و شکایت خود را با اپراتور، مطرح کنید. در این خصوص، اپراتور شما را راهنمایی می کند و می توانید نسبت به پیگیری شکایت اقدام کنید.

دلایل طرح شکایت از سوپر مارکت

علاوه بر مواردی مانند گران فروشی و کم فروشی در خصوص موضوعاتی مانند عرضه کالا و خدمات خارج از شبکه، تقلب در فروش کالا، فروش کالا و خدمات به صورت اجباری، درج نکردن قیمت روی کالا، عدم ارائه فاکتور یا صورت حساب، نگه داشتن کالا و عرضه آن به صورت قاچاق و موارد این چنینی شکایات مختلفی ثبت می شود. این شکایات همگی در سازمان تعزیرات حکومتی مطرح می شوند و برای رسیدگی به آن ها اقدام می شود.

شکایت از سوپرمارکت و خواربار فروشی با مراجعه به دادگاه حقوقی

بیشتر افراد از روش های رایج، مانند ثبت شکایت از سوپرمارکت در سازمان تعزیرات حکومتی برای گزارش گرانفروشی یا کم فروشی استفاده می کنند. گاهی اوقات، تخلف یک واحد صنفی آنقدر بالا است که شخص تصمیم می گیرد این موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کند. در این صورت، داشتن وکیل باتجربه می تواند موجب شود که روند پرونده با سرعت بیشتری طی شود. همچنین نتیجه مناسب در این خصوص کسب شود. از این رو همواره پیشنهاد می شود که به منظور ثبت شکایت با وکیل صحبت کنید.

دریافت مشاوره در خصوص ثبت شکایت، می تواند موجب شود که شما روش بهتری برای رسیدن به نتیجه انتخاب کنید. در این خصوص، وکلا تجربه بسیار زیادی دارند و می توانند به شما کمک کنند. تجربه و داشتن تحصیلات مرتبط در این خصوص، موجب می شود که شما مراحل قانونی ثبت شکایت را با سرعت بیشتری طی کنید در نتیجه زودتر به نتیجه می رسید. در خصوص شکایت از سوپرمارکت نیز باید گفت می توان با یک وکیل باسابقه در این خصوص، مشورت کرد.

با توجه به قانون، مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات اتحادیه و اصنافی مانند خواربار فروشان و سوپرمارکت ها، سازمان تعزیرات حکومتی می باشد؛ اما این مرجع یک مرکز قضایی تام نیست. در صورت نیاز به اقدام قضایی، باید از طریق دادگستری شکایت از سوپرمارکت پیگیری شود. با توجه به میزان خسارت به مشتری و دریافت تامین دلیل از طرف شورای حل اختلاف، ممکن است شکایت از طریق دادگاه عمومی حقوقی دنبال شود.

کلام آخر

روش های زیادی برای ثبت شکایت از مغازه دار وجود دارد که با توجه به نوع تخلف باید انتخاب شوند. از جمله این روش ها مراجعه به سامانه، ثبت شکایت در اتحادیه اصناف، ثبت شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی و یا مراجعه به دادگاه حقوقی هستند. از هر کدام از روش هایی که ذکر شد اگر استفاده شود نتیجه در مدت زمان کوتاهی اعلام می شود. در حال حاضر، روند رسیدگی به این نوع پرونده ها  نهایتا تا یک ماه در نظر گرفته می شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا