دانستنی های حقوقی

چگونه از حراست شکایت کنم؟ ⚖【آپدیت 1403】

شکایت از حراست اغلب به دلیل حساسیت بالا برای امنیت برخی از نهادها و ارگان های خاص انجام می شود؛ زیرا در این واحدها معمولا نظارت بیشتری وجود دارد. در این خصوص مواردی مانند ارتباط با سازمان حراست کل کشور، شکایت از حراست دانشگاه، شکایت از حراست بیمارستان و شکایت از حراست ادارات مطرح می شوند.

به منظور جلوگیری از تخلف و اجرای مقررات مربوط به هر نهاد، واحدی به عنوان حراست وجود دارد که به چنین مسائلی می پردازد. در تمامی ادارات، دانشگاه ها و هر ارگانی وجود این بخش الزامی است. فرقی ندارد که نهاد مربوطه دولتی یا خصوصی باشد، در هر صورت یک واحد به نام حراست باید امنیت آن را تامین کند. ارگان هایی مانند آموزش و پرورش، شهرداری، ثبت اسناد و املاک کشور و … همه دارای واحد حراست هستند.

در صورتی که شما با این واحد در هر ارگانی به مشکل برخورده اید و قصد شکایت دارید، می توانید با بهترین وکیل در شرق تهران در این رابطه مشورت کنید. ما در سایت وکیل از ما سعی داریم با معرفی وکلا در این خصوص به شما کمک کنیم. وکلای با تجربه می توانند در زمینه های مختلف مانند شکایت از حراست به شما کمک کنند تا این مسیر ساده تر طی شود.

وظایف حراست ارگان های دولتی و خصوصی چه هستند؟

با توجه به مطالبی که ذکر شد به این پی بردیم که هر ارگانی دارای واحدی به نام حراست است. وظایف گسترده ای برای این واحد تعیین شده است که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد. در صورتی که قصد شکایت از حراست را دارید بهتر است قبل از اقدام، با حیطه وظایف حراست آشنا شوید.

حراست به عنوان یک واحد حفاظتی از نیاز های اصلی هر نهاد و ارگانی محسوب می شود. اگر به معنی لغوی حراست نیز توجه کنیم با مفاهیمی مانند مراقبت و پاسداری مواجه می شویم. از دیدگاه اداری نیز حراست قلب یک ارگان است و وظیفه آن حفاظت از اعضای آن است.

انواع و اقسام فساد و مشکلات درونی و بیرونی ارگان ها از طریق حراست شناسایی می شوند. به همین دلیل پشتوانه محکمی برای سلامت این نوع سازمان ها محسوب می شود. حال وظایف حراست را به ترتیب بیان خواهیم کرد:

  • حفاظت از کارکنان در هر ارگانی
  • حضور به موقع در مواقع بروز مشکل و درگیری
  • صادر کردن مجوز برای عبور و مرور وسایل نقلیه به محوطه ارگان مورد نظر
  • همکاری با سایر واحدهای سازمان در صورت بروز حوادث
  • ارائه نظرات خود و مشاوره به مدیریت ارگان مورد نظر
  • احقاق حقوق کارکنان، ارباب رجوع
  • کمک به انتخاب افراد شایسته و مسئول
  • کشف تخلفات و گزارش آنها
  • جلوگیری از بروز فساد های اداری

وظایف حراست ارگان های دولتی و خصوصی چه هستند؟

انواع شکایت از حراست

همانطور که گفته شد هر ارگانی دارای واحدی به نام حراست است که قلب آن تشکیلات تلقی می شود. حفاظت و مراقبت از اصول و آرمان های یک ارگان جزء وظایف اصلی این واحد محسوب می شود. شکایت از حراست ممکن است مربوط به سازمان های مختلفی باشد.

ادارات، دانشگاه ها و بیمارستان ها همگی دارای حراست هستند و ممکن است تخلفاتی در این واحد و این سازمان ها انجام شود. بنابراین انواع شکایت از حراست بستگی به ارگان وابسته به آن دارد.

شکایت از حراست دانشگاه

دانشگاه ها نیز مانند ارگان های دولتی و خصوصی دارای واحد حراست هستند. شکایت از حراست دانشگاه نیز باید ابتدا از طریق دانشگاه مربوطه پیگیری شود. معمولا در سامانه و سایت دانشگاه یک بخش برای رسیدگی به شکایات وجود دارد. شما می توانید از این طریق شکایت خود را مطرح کنید تا بررسی صورت بگیرد. در صورتی که در سایت چنین گزینه ای نباشد، می توانید به صورت حضوری به دانشگاه مراجعه و موضوع را پیگیری کنید.

برخی از افراد تمایل دارند که شکایت خود را از طریق سازمان حراست کل کشور پیگیری کنند که بدین منظور می توانید با تلفن 2013 در تماس باشید. این سامانه برای ارتباط مردمی مستقیم با سازمان حراست کل کشور ارائه شده است.

شکایت از حراست بیمارستان

یکی دیگر از ارگان هایی که در زمینه شکایت از حراست باید به آن اشاره کنیم، بیمارستان است. به دلیل سخت گیری هایی که هنگام ورود و خروج افراد به بیمارستان می شود، مسلما مشکلاتی در این خصوص به وجود می آیند. یکی از آنها درگیری بین افراد و حراست بیمارستان است. اولین و ساده ترین روش برای شکایت از آن، مراجعه به مدیریت بیمارستان و مطرح کردن موضوع است.

برای شکایت از حراست ارگان هایی مانند بیمارستان نیز امکان تماس با سامانه مردمی 2013 حراست کل کشور وجود دارد و از این طریق می توانید شکایات خود را مطرح کنید.

شکایت از حراست بیمارستان

شکایت از حراست ادارات

همانطور که گفته شد هر اداره ای دارای واحدی به نام حراست است. به همین دلیل ممکن است بین مراجعه کنندگان و حراست گاهی درگیری یا مشکلاتی به وجود آید. از این رو می توانید با مراجعه به مدیریت اداره مورد نظر، مشکل خود را در این خصوص مطرح کنید.

علاوه بر این امکان شکایت از حراست از طریق سازمان حراست کل کشور نیز وجود دارد. گاهی اوقات فرد تمایل دارد که شکایت خود را از طریق دادگاه پیگیری کند که این مورد نیز مراحل خاص خود را دارد. اگر از این طریق شخص بخواهد اقدام کند قطعا نیاز به مشورت با وکیل با تجربه در این خصوص دارد.

 وکلا به دلیل آشنایی با مسائل حقوقی می توانند راهکارهای مناسبی را در این رابطه در اختیار شما قرار دهند. از این رو بهتر است موضوع را با یک وکیل حاذق مطرح کنید تا زودتر در این خصوص به نتیجه برسید. این نوع شکایت معمولا بسیار زودتر از موارد دیگر از طریق وکیل به نتیجه می رسند.

مرجع رسیدگی به شکایت از حراست کجاست؟

می توان گفت که مرجع رسیدگی به شکایت از حراست، حراست کل کشور است. این ارگان وظیفه دارد که که نسبت به حفاظت از نهاد های دیگر مانند وزارتخانه ها اقدام کند. بر اساس قانون نیز حراست کل کشور خود مرجع رسیدگی به شکایت از حراست ارگان های مختلف می باشد. با توجه این نکته اگر قصد داشتید که از حراست شکایت کنید می توانید مشکل خود را در سازمان حراست کل کشور مطرح کنید.

تلفن سازمان حراست کل کشور

همانطور که گفته شد یک شماره تلفن برای طرح شکایت از حراست پیش بینی شده است که دسترسی به سازمان حراست کل کشور را ساده تر می کند. از طریق شماره 2013 می توانید با این سازمان در ارتباط باشید و زودتر از این طریق به نتیجه برسید. با این شیوه دیگر نیازی به مراجعه حضوری به این سازمان نیست و تنها با یک تماس امکان مطرح کردن مشکل وجود دارد.

باید توجه داشته باشید که تلفن سازمان حراست کل کشور که برای ارائه پیشنهادات و انتقادات در نظر گرفته شده است ساده ترین راه برای بیان تخلفات حراست دانشگاه؛ ادارات و سایر ارگان های دولتی و خصوصی می باشد و از این طریق نتیجه زودتر حاصل می شود.

کلام آخر

ما در این مقاله مطالبی را در خصوص شکایت از حراست ذکر کردیم. فرقی ندارد که شکایت از حراست مربوط به چه ارگانی باشد؛ در هر صورت باید مراحل مشابه ای برای آن طی شود. بیشتر شکایت ها از مراکزی مانند حراست دانشگاه یا ادارات هستند. در این خصوص اولین مرجع رسیدگی به شکایات، همان ارگانی است که مشکل از طریق حراست آن ایجاد شده است. در صورتی که این روش نتیجه ندهد سامانه سازمان حراست کل کشور در این خصوص می تواند پاسخگو باشد.

3.7/5 - (3 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. زنگ زدم نذاشت حرف بزنم… هی گفت خودم سوال می کنم و قطع کرد.و سوالش هم ربطیذبه حرفم نداشت و با سوال نذاشت حرفم بگم. ان نکته ای که حقم را معلوم می، کرد را نذاشت بگم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا