دانستنی های حقوقی

چگونه از جعل عنوان شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از جعل عنوان در قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 523 قابل پیگیری است. در این رابطه معمولا مواردی مانند نمونه شکایت جعل عنوان، نمونه شکواییه جعل عنوان و کلاهبرداری، نمونه رای جعل عنوان، مجازات جعل عنوان افراد عادی و مجازات جعل عنوان دکتر نیز مطرح می شوند. به همین علت ما در این مقاله قصد داریم در این خصوص صحبت کنیم.

گاهی ممکن است به مطب پزشک مراجعه کنید و قصد داشته باشید از خدمات آن استفاده کنید. ممکن است شخصی که در مطب به عنوان پزشک به شما خدمات ارائه می دهد، اصلا پزشک نباشد و با از نام دکتر سوء استفاده کرده باشد! در این صورت بحث جعل عنوان پیش میاید که بر اساس قانون جرم به شمار می رود. در صورت انجام و ارائه خدمات به بیمار و بروز آسیب در وی، امکان شکایت وجود دارد.

با توجه به مثالی که ذکر شد باید گفت که جرم جعل عنوان ممکن است در هر شغلی انجام شود و نمی توان گفت که تنها مربوط به حرفه پزشکی است؛ البته در خصوص جعل عنوان دکتر پرونده های بیشتری در دادگاه ها در حال جریان می باشد. این کار در طول تاریخ بشریت همواره انجام می شده‌است و سوء استفاده از نام دیگران راهی برای فریب دادن مردم بوده‌است. از این رو در تمامی ملت ها این جرم شناخته شده است و برای آن نیز مجازات سنگینی وضع خواهد شد.

اگر شما نیز قصد دارید در این خصوص شکواییه ای تنظیم کنید می توانید با بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران مشورت کنید. در این خصوص وکلای با تجربه می توانند تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهند. ما در وکیل از ما نیز سعی داریم بهترین وکلا را در این خصوص به شما معرفی کنیم.

جرم جعل چیست؟

قبل از اینکه در خصوص شکایت از جعل عنوان صحبت کنیم باید در خصوص جرم جعل نیز مطالبی را ذکر کنیم. این تخلف در ماده 523 قانون مجازات اسلامی تعریف شده‌است و عبارت است از اینکه جعل یا تزویر به ساخت نوشته، سند، مهر، امضا، الحاق، قلم بردن، سیاه کردن، الصاق و .. بدون گرفتن اجازه از صاحب آن به قصد تقلب گفته می شود. جرم جعل دارای انواع مختلفی است.

  • جعل کلی: در صورتی که کل سند یا نوشته جعل شود. مثلا یک کارت ملی یا شناسنامه ساخته‌شود یا یک مدرک تحصیلی جعل شود!
  • جعل جزئی: جعل جزئی زمانی است که تنها بخشی از سند یا نوشته ساخته شود. به عنوان مثال امضای فردی در یک چک، جعل می شود. جعل اثر انگشت یا مبلغ قرارداد نیز از این دست می باشد.
  • جعل مادی: تمامی مواردی که در ماده 523 قانون مجازات اسلامی ذکر شده اند، جعل مادی هستند. ساخت نوشته یا مهر، سند، خراشیدن، سیاه کردن، قلم بردن و … از این دست هستند.
  • جعل معنوی: به این نوع جعل، مفادی نیز گفته می شود. افراد عادی نمی توانند این نوع جعل را انجام دهند و معمولا از سوی کارکنان دولتی و مرجع قضایی انجام می شود. هنگامی که کارمند نوشته ای را تغییر دهد و یا نسبت به تحریف گفته و شنیده اقدام کند، مرتکب جرم جعل معنوی شده است.

جرم جعل عنوان چیست؟

حال که با جرم جعل آشنا شدیم، قصد داریم در خصوص جرم جعل عنوان نیز مطالبی را ذکر کنیم. در این خصوص باید گفت که جعل عنوان یکی از مصادیق جعل می باشد. فرد جاعل در این حالت با استفاده از عناوین مهم مانند پزشک، مدیر عامل، وکیل، فرمانده، قاضی، رئیس و معاون خود و اهدافش را مهم جلوه می دهد و سعی می کند از این طریق کارهای مجرمانه انجام دهد.

بر طبق قانون فرد جاعل به منظور دستیابی به هدف مجرمانه از جعل عنوان استفاده می کند. در این راستا افراد زود باور و ساده طعمه های وی هستند! وی با سوء استفاده از آنها نقشه های خود را عملی می کند. این افراد سعی می کنند اعتماد فرد مقابل را جلب کنند و این طریق به اهداف خود برسند.

مجرمان در این حالت خود را شخص مهمی جلوه می دهند و موجب می شوند که دیگران به راحتی به آنها اعتماد کنند. این امر موجب می شود که افراد خواسته های فرد مجرم را برآورده کنند. به منظور شکایت از جعل عنوان باید با این جرم در قانون مجازات اسلامی آشنا باشیم.

جرم جعل عنوان چیست؟

مجازات جعل عنوان در قانون مجازات اسلامی

در قانون مجازات اسلامی در خصوص جرم جعل عنوان مواردی ذکر شده‌است. بر این اساس در ماده 555 قانون آمده‌است که هر کسی که در سمتی که بر اساس قانون به وی مربوط نیست، دخالت کند یا خود را دارای آن سمت به دیگران معرفی کند، محکوم به جبس از  6 ماه الی 2 سال  خواهدشد. در صورتی که برای این کار جعل سند نیز انجام شود، مجازات مربوط به جعل را نیز برای وی در پی خواهد داشت.

در ماده 556 قانون این موضوع ذکر شده‌است که اگر کسی بدون کسب مجوز لباس مامور نیروی انتظامی را بر تن کند، به 3 ماه تا یک سال حبس محکوم می شود. همچنین ممکن است برای وی مجازات پرداخت جزای نقدی نیز تعیین شود. اگر فرد با این کار از کسی سوء استفاده کند محکوم به هر دوی این مجازات ها خواهد شد.

با توجه به این موارد می توانید در خصوص شکایت از جعل عنوان با وکیل پایه یک مشورت کنید. در این صورت وی می توانید در راستای رسیدن به نتیجه شما را در این مسیر همراهی کند.

مجازات جعل عنوان در قانون مجازات اسلامی

کلام آخر

جرم جعل در قانون مجازات اسلامی مجازات های مختلفی در پی دارد. یکی از مصادیق جرم جعل، جعل عنوان می باشد. از این طریق فردی خود را دارای سمت یا شغلی نشان می دهد. افراد ساده و زودباور طعمه این افراد هستند. مثلا شخصی خود را به عنوان دکتر زیبایی معرفی می کند و دست به عمل های زیبایی می زند! حتی از این طریق کسب درآمد دارد و در بیشتر مواقع موجب می شود که بیمار دچار آسیب شود. با توجه به این موارد در قانون مجازات اسلامی برای وی مجازات تعیین شده‌است. ثبت شکایت از جعل عنوان می تواند موجب پیگیری این جرم شود.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا