دانستنی های حقوقی

چگونه از لوازم یدکی فروشی خودرو شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو با روش های مختلفی قابل انجام است. اغلب در این خصوص مواردی مانند قوانین اتحادیه لوازم یدکی، رئیس اتحادیه لوازم یدکی تهران، بیمه تکمیلی اتحادیه لوازم یدکی خودرو، شکایت از گران فروشی لوازم یدکی خودرو و فروشندگان لوازم یدکی خودرو مطرح می شوند.

می توان گفت که یکی از روش ها برای شکایت از لوازم یدکی فروشی ها، مراجعه به دفاتر خدمات قضایی است. شما باید در مرحله اول نسبت به ثبت شکواییه اقدام کنید. این شکواییه می تواند از طریق وکیل تنظیم شود که نتیجه بهتری در بر دارد. در این خصوص بحث کلاهبرداری مطرح می شود و به همین دلیل باید نسبت به مطالبه خسارت اقدام کرد.

اگر شما نیز با چنین مشکلی مواجه هستید می توانید در این خصوص با بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران مشورت کنید. طبیعتا وکلا می توانند در این مسیر شما را راهنمایی کنند تا به نتایج بهتری دست پیدا کنید. ما در سایت وکیل از ما نیز قصد داریم با معرفی وکلای باتجربه به شما در این زمینه کمک بیشتری کنیم.

امروزه به دلیل استفاده از وسایل نقلیه شخصی و عمومی، نیاز به لوازم یدکی خودرو نیز بیشتر از قبل شده است. ممکن است لوازم اصلی خودرو در اثر مداومت در استفاده، دچار خرابی و آسیب شوند. در نتیجه دیگر قابل استفاده نباشند و از این رو باید لوازم یدکی جایگزین این قطعات شوند.

لوازم یدکی فروشی خودرو نیز مانند سایر فروشنده ها ممکن است تخلفاتی را انجام دهد. در نتیجه می توان در صورت مشاهده این تخلفات مانند گرانفروشی یا ارائه قطعات بی کیفیت نسبت به ثبت شکایت اقدام کرد.

مراحل شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو

به دلیل تحریم و مشکلات اقتصادی بازار لوازم یدکی خودرو ها با آشفتگی روبرو می باشد. تخلفاتی که در حال حاضر در این بازار رخ می دهند، اغلب به دلیل عدم نظارت درست در این زمینه می باشند. سازمان تعزیرات حکومتی باید نقش پررنگ تری در نظارت و کنترل روی این بازار داشته باشد. عدم برنامه ریزی در این خصوص موجب می شود که تخلفات بسیار زیادی در حوزه لوازم یدکی خودرو رخ دهد. در نتیجه شکایات زیادی نیز در این رابطه مطرح می شوند.

دو روش کلی برای شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو وجود دارد که در این مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد. ممکن است لوازم خودرو به صورت تقلبی به مشتری فروخته شوند. در این صورت خریدار می تواند از طریق مراکزی مانند اتحادیه صنف فروشندگان و تولید کنندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات استان ها نسبت به ثبت شکایت اقدام کند. اقدامات قانونی از طریق این ارگان ها باید در این خصوص انجام شود.

در اولین مرحله خریدار باید شکایت را به همراه مدارکی مانند رسید یا فاکتور رسمی به اتحادیه ارائه کند. در طول 10 روز کاری با توجه به اعلام اتحادیه صنف لوازم یدکی، باید شکایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری بررسی شود و در صورت نیاز پیگیری و رسیدگی گردد. اگر تخلف فروشنده لوازم یدکی اثبات شود، وی وظیفه دارد که رضایت شاکی را جلب کند. در صورت سرپیچی از قوانین، پرونده به مراجع بالاتر ارجاع داده می شود.

مراحل شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو

مدارک مورد نیاز برای شکایت از فروشنده لوازم یدکی خودرو

در صورتی که نتیجه مطلوب از طریق اتحادیه یا اتاق اصناف به دست نیاید، شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو باید از طریق سازمان تعزیرات حکومتی دنبال شود. اگر این پرونده در صلاحیت و حد اختیارات این سازمان باشد، یک نسخه از آن به اداره نظارت و بازرسی فرستاده می شود. بعد از 14 روز نیز سازمان تعزیرات حکومتی باید نظر قطعی در خصوص شکایت را به شعبه بفرستند. با دریافت مدارک و مستندات نیز حکم نهایی در این خصوص صادر می شود.

اسناد و مدارکی که در مورد تخلف فروشنده هستند باید به همراه لایحه ضمیمه پرونده شوند. لایحه و مدارک به سازمان تعزیرات، اتحادیه یا مراجع قضایی ارسال می شود. برخی از مهم ترین مدارک برای طرح شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو شامل موارد زیر می باشد:

  • هر گونه قرارداد با فروشنده لوازم یدکی خودرو
  • فیش و رسید واریز وجه
  • ارائه فاکتور رسمی

ممکن است علاوه بر این موارد شما اسنادی را در دست داشته باشید که بتواند حقانیت شما را ثابت کند. در نتیجه می توانید تمامی مدارک و اسناد را برای طرح شکایت، ضمیمه پرونده کنید. به منظور اثبات دعوی، از موارد زیر نیز می توان طبق قانون استفاده کرد:

  • اسناد مربوط به خرید از فروشنده لوازم یدکی خودرو
  • اقرار، شهادت، قسامه و سوگند

باید به این نکته توجه شود که علاوه بر مدارک و یا اسناد برای اثبات دعوی، علم و آگاهی قاضی نیز نقش تعیین کننده ای در جریان رسیدگی به پرونده دارد.

زمان مورد نیاز برای طرح شکایت از فروشنده لوازم یدکی خودرو

در حال حاضر به دلیل شرایط بد اقتصادی و تخلفات در زمینه لوازم یدکی خودرو، روزانه حجم بالایی از پرونده ها در سازمان تعزیرات حکومتی و یا دادگاه و اتحادیه بررسی می شوند. اینکه مدت زمان رسیدگی به هر پرونده چقدر است، بستگی به نوع تخلف دارد.

به همین دلیل نمی توان پیش بینی کرد که در چه مدت زمانی به پرونده رسیدگی می شود. باید کارشناسان متعددی در خصوص رسیدگی به پرونده ها اقدام کنند تا روند رسیدگی کوتاه تر شود. به دلیل پیچیدگی های امور قضایی حتی بهترین وکلا نیز نمی توانند زمان تقریبی رسیدگی به پرونده را تخمین بزنند.

شکایت از فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی فروشی خودرو

تا این بخش در خصوص شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو صحبت کردیم. اغلب فروشنده ها به صورت حضوری اقدام به فروش لوازم یدکی می کنند؛ اما با گسترش استفاده از اینترنت، فروشگاه های اینترنتی نیز اقدام به فروش این قطعات کردند. در نتیجه ممکن است شخصی از طریق فروشگاه آنلاین اقدام به خرید محصولی کرده باشد. باید گفت که در این خصوص نیز مشکلاتی مانند تاخیر در ارسال لوازم یدکی، ارسال قطعات بی کیفیت و یا فرستادن قطعات تقلبی ممکن است پیش آیند.

به دلیل اینکه برای شکایت از سایت های اینترنتی، مرجع اصلی پلیس فتا است باید از این طریق در ابتدا اقدام شود. پلیس فتا و دادسرای جرائم رایانه ای در این خصوص می توانند مرجع صالح برای رسیدگی به شکایات باشند. فرقی ندارد که فروشگاه مورد نظر چه محصولی را به فروش برساند، در هر صورت پلیس فتا موظف است به این موضوع رسیدگی کند. تامین امنیت در فضای مجازی بر عهده پلیس فتا است و در این راستا باید اقدامات مختلفی صورت بگیرد. جرائم رایانه ای بخش بزرگی از تخلفات را به خود اختصاص داده اند.

پلیس فتا به عنوان زیر مجموعه نیروی انتظامی باید تحقیقات خود را در خصوص جرائم اینترنتی آغاز کند. شاکی باید شکایت خود را از فروشگاه مورد نظر از طریق سایت پلیس فتا عنوان کند. برخی از دلایلی که به واسطه آن ها فرد مجبور به طرح شکایت از فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی فروشی خودرو می شود شامل موارد زیر می باشند:

  • کلاهبرداری
  • فروش اجناس تقلبی
  • دزدیده شدن مال

هر کدام از این موارد می توانند در خصوص شکایت از فروشگاه آنلاین لوازم یدکی خودرو مطرح شوند. در صورت اثبات هر کدام از تخلفات، فروشنده مجرم محسوب می شود و باید مجازات شود.

شکایت از فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی فروشی خودرو

مجازات فروش لوازم یدکی تقلبی خودرو

همانطور که در خصوص شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو ذکر شد، یکی از تخلفات در این زمینه فروش جنس تقلبی است. اجناسی با عنوان چینی به جای جنس اصل با همان قیمت به مشتریان فروخته می شوند. در این خصوص مراجع ذی صلاح این موضوع را با جدیت دنبال می کنند و در نتیجه برای شخص متخلف مجازات هایی تعیین می شود.

اگر تخلفی در این حوزه صورت بگیرد در درجه اول تولیدکننده باید تولیدات خود را متوقف کند. همچنین باید اطلاعات کاملی درباره جنس تقلبی ارائه دهد. مجازات هایی مانند پرداخت جریمه نقدی برای این فروشندگان در نظر گرفته می شود. این مجازات از طرف سازمان تعزیرات حکومتی اغلب ابلاغ می شود.

هزینه شکایت از فروشنده لوازم یدکی خودرو

باید گفت که پیگیری شکایت از طریق اصناف یا سازمان تعزیرات حکومتی هزینه خاصی برای شاکی ندارد؛ چراکه این مراکز موظف هستند در این خصوص رسیدگی لازم را انجام دهند و روی عملکرد فروشندگان نظارت داشته باشند. اگر شما قصد داشته باشید که شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو را از طریق مراجع قضایی و گرفتن وکیل دنبال کنید، طبیعتا باید بر اساس تعرفه ها هزینه شکایت را پرداخت کنید.

اگر برای خرید لوازم یدکی هزینه زیادی را واریز کرده باشید، بهتر است شکایت خود را از طریق مراجعه به مراجع قضایی پیگیری کنید. در غیر این صورت سازمان هایی که ذکر شدند می توانند در این خصوص به شما بیشتر کمک کنند.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص شکایت از لوازم یدکی فروشی خودرو صحبت کردیم. در این خصوص باید به این نکته اشاره شود که تخلفاتی مانند گرانفروشی یا فروش قطعه تقلبی از تخلفات رایج در این حوزه محسوب می شوند. بدین منظور مراجعی مانند سازمان تعزیرات حکومتی و اتحادیه های اصناف می توانند اولین مرجع برای رسیدگی به شکایات در این خصوص باشند. در صورتی که از این طریق نتیجه ای حاصل نشود، باید موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.

گاهی فروشگاه فروش لوازم یدکی خودرو به صورت اینترنتی فعالیت می کند. در این صورت گزینه اول برای ثبت شکایت پلیس فتا یا دادسرای جرائم رایانه ای می باشد.

4.3/5 - (3 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا