دانستنی های حقوقی

چگونه از فروشگاه لوازم آرایشی فروشی شکایت کنم؟ ⚖️【آپدیت 1403】

شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی فروشی به دلایلی مانند گرانفروشی، کم فروشی یا فروش جنس تقلبی می تواند انجام شود. در این رابطه مواردی از قبیل شکایت از محصولات لوازم آرایشی تقلبی، شکایت از فروش کالای تقلبی، سامانه شکایت از مغازه دار و شکایت از مغازه دار گران فروش مطرح می شوند.

بسیاری از مغازه های لوازم آرایشی فروشی محصولات تقلبی عرضه می کنند. بانوان نیز ممکن است دانسته یا ندانسته این محصولات را خریداری و استفاده کنند. در این راستا این احتمال وجود دارد که محصول تقلبی و غیر اصل مشکلاتی را برای مصرف کننده فراهم کند. گاهی لوازم آرایشی غیر اصل با قیمت ارزان فروخته می شوند؛ اما گاهی اوقات نیز این محصولات با قیمت گران نیز به مشتری عرضه می شوند که مصداق گرانفروشی نیز محسوب می شود.

لوازم آرایشی غیر اصل عمدتا به روش های غیر بهداشتی و غیر قانونی تولید می شوند. برای اینکه قیمت محصولات نیز کم باشد، مواد بسیار مضر و سمی مانند پارابن یا سایر فلزات سنگین در آن ها استفاده می شود.

اگر شما نیز در این خصوص شکایتی دارید می توانید با بهترین وکیل پایه یک دادگستری اصفهان مشورت کنید. در این رابطه روش های مختلفی برای ارائه شکایت وجود دارد. در برخی مواقع شاکی تمایل دارد که شکایت خود را از طریق مراجع قضایی دنبال کند. ما نیز در سایت وکیل از ما سعی داریم بهترین وکلا را به شما در خصوص مسائل مختلف معرفی کنیم.

شکایت از محصولات تقلبی لوازم آرایشی

شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی فروشی عمدتا به دلیل فروش محصولات تقلبی می باشد. همانطور که گفته شد برای تهیه این اجناس از روش های غیر قانونی استفاده می شود. به دلیل عدم نظارت بهداشت بر این محصولات نیز در شرایط کاملا غیر بهداشتی تهیه و تولید می شوند. برخی از لوازم آرایشی فروشی ها نیز این محصولات را ممکن است با آگاهی کامل خریداری کنند و به مشتریان خود عرضه کنند. در این خصوص برخی از کسانی که این محصولات را خریداری کرده اند، نسبت به ثبت شکایت در این رابطه اقدام می کنند.

مصرف کننده باید در چنین شرایطی به محصولات و اصل بودن آنها توجه کند. گاهی ضرر هایی که از این طریق ایجاد می شوند غیر قابل جبران هستند و به همین دلیل باید به این موضوع بسیار دقت شود. محصولات اصل دارای ویژگی هایی هستند که آنها را از اجناس غیر اصل متمایز می کند. مثلا مواردی مانند سیب سلامت، نام محصول، شرکت تولیدکننده، تاریخ تولید و .. می توانند توسط مشتری قبل از خرید بررسی شوند. گاهی نیز یک کد رهگیری روی محصول وجود دارد که امکان استعلام آن را فراهم می کند. در نتیجه شما می توانید از اصالت کالا مطمئن شوید.

توجه به اعتبار مغازه می تواند در خصوص عدم خرید جنس تقلبی به مشتری کمک کند. خرید لوازم آرایشی از دستفروش خیابان و مترو موجب می شود که شما نتوانید برای محصول بی کیفیت از فروشنده شکایت کنید.

شکایت از محصولات تقلبی لوازم آرایشی

تخلفات در حوزه محصولات بهداشتی و آرایشی کدامند؟

در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی تعزیرات حکومتی قوانینی را مطرح کرده است که به موجب آن برخی از این تخلفات جرم محسوب می شوند و فروشنده لوازم آرایشی و بهداشتی باید جریمه پرداخت کند. ما این تخلفات را به منظور شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی فروشی ذکر می کنیم که عبارتند از:

  • عدم پروانه ساخت محصول آرایشی و بهداشتی
  • عدم حضور مسئول فنی در رابطه با تولید اقلام آرایشی یا بهداشتی
  • عدم درج مشخصاتی مانند شماره پروانه روی کالا
  • تولید محصول آرایشی و بهداشتی بدون رعایت فرمول ساخت
  • ارائه کالای بدون پروانه ساخت توسط شرکت های پخش
  • رعایت نکردن مقررات در روند تولید محصول

هر کدام از این موارد به تنهایی می توانند زمینه را برای شکایت از فروشگاه فروش لوازم آرایش فراهم کنند. مثلا با توجه به ماده 31 قانون تعزیرات حکومتی، تولیدکنندگان لوازم آرایشی باید از وزارت بهداشت مجوز اخذ کنند. شخص بدون داشتن مجوز به عنوان مجرم شناخته می شود و برای وی مجازات تعیین خواهد شد.

وظایف واحد نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی

به منظور جلوگیری از بروز تخلف در صنف فروش لوازم آرایشی، واحد هایی روی عملکرد آن نظارت دارند. برای این واحدها وظایفی تعیین شده است که عبارتند از:

  • کنترل و نظارت روی تولید و بسته بندی محصولات آرایشی
  • بررسی شکایات و پیگیری آنها
  • نظارت و کنترل روی انبار لوازم آرایشی
  • تحقیق در خصوص واحد های تولید متخلف و معرفی آن ها به مرجع قضایی
  • کنترل کیفیت محصولات تولیدی از طریق نمونه برداری از سطح تولید کارخانه ها
  • صدور مجوز های لازم برای تولید محصولات آرایشی
  • معدوم محصول آرایشی بهداشتی تقلبی
  • نظارت بر بهداشت کارخانه تولید محصول آرایشی و بهداشتی
  • جلوگیری از فعالیت کارخانه های متخلف از طریق پلمپ خط تولید

وظایف واحد نظارت بر محصولات آرایشی و بهداشتی

شما می توانید به منظور شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی فروشی از طریق صنف مربوطه و اتحادیه اقدام کنید. همچنین امکان گزارش گرانفروشی و کم فروشی به سازمان تعزیرات وجود دارد. در برخی مواقع نیز با داشتن وکیل می توانید شکایت را در مراجع قضایی به صورت جدی تری پیگیری کنید.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی فروشی مطالبی را ذکر کردیم. عمده ترین دلیل برای شکایت از این صنف، ارائه جنس تقلبی یا گرانفروشی می باشد. از طریق مشورت با وکیل می توانید در این خصوص مراحل حقوقی را بهتر طی کنید. اگر فروشنده متخلف شناخته شود بر اساس قانون تعزیرات باید جریمه پرداخت کند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم. حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت وکیل از ما در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند. سپاسگذارم...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا