دانستنی های حقوقی

کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

امروزه در دادگاه ها، کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن بخش زیادی از پرونده های کیفری و ملکی را به خود اختصاص می دهد. بدیهی است که در طول سال معاملات بسیاری بر روی املاک انجام می شود. در این بازار افراد سودجو با فریبکاری اموال دیگران را می ربایند و حقوق ایشان را تضییع می کنند. این نوع کلاهبرداری با شیوه های مختلفی انجام می شود. اما لازم به ذکر است که افراد اگر با روش های کلاهبرداران آشنا باشند کمتر در دام آنها خواهند افتاد و متحمل ضرر نیز نمی گردند. یا ضرر و زیان احتمالی را به حد اقل می رسانند. در این مقاله با بررسی روش ها و مجازات ها در این بحث، همراه ما باشید.

کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن عبارت است از، وجود اعمال متقلبانه و فریب، به نحوی که منجربه این شود که مرتکب، مال شخص فریب مقابل را ببرد و مالک آن شود. شروط اثبات کلاهبرداری، به شرح زیر می باشد:

  • اثبات فریب از طرف شخص کلاهبردار با استفاده از وسایل متقلبانه یا دروغ.
  • اثبات این موضوع که شخص فریب خورده است و به واسطه این فریب مال خود را با رضایت به کلاهبردار واگذار نموده است.
  • بردن مال توسط فرد کلاهبردار که اثبات این شرط خود مستلزم وارد شدن ضرر مالی به شخص فریب خورده و کلاهبردار با بردن مال برایش سود و نفعی به عمل آید، محقق می‌گردد.

روش های کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

در این بخش مهمترین روش های کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن را عنوان می کنیم. این روش ها از قرار زیر است:

  • دفاتر جعلی و کلاهبرداری املاک
  • تنظیم مبایعه نامه جعلی
  • خرید و فروش مسکن بدون بازدید از ملک
  • خرید و فروش مسکن های نیمه ساز
  • فروش مسکن در رهن بانک
  • پرداخت تسهیلات بانکی

در ادامه به بررسی هر کدام از این روش ها به صورت جداگانه می پردازیم.

به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید: مطالبه ثمن معامله

دفاتر جعلی املاک برای کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

در تعریف این روش برای کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن باید بگوییم، ممکن است اشخاصی، دفاتر غیر قانونی مسکن را بدون مجوز دایر کنند. یا هرچند دارای مجوز هستند، اما مجوزشان باطل شود، اما پس از آن همچنان به فعالیت خود ادامه دهند. این دفاتر، اشخاصی را به عنوان همدست دارند که آنها را به عنوان فروشنده، معرفی می کنند.  ملک آنها را به قیمت ناچیز به چندین نفر می فروشند و پس از دریافت بخشی از قیمت ملک، متواری می شوند و اثری از خود به جای نمی گذارند.

تنظیم مبایعه نامه جعلی در کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

در این شیوه از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن ، افراد سودجو، در تنظیم مبایعه نامه، دست به اعمال متقلبانه می زنند. آنها مواردی را در مفاد قرارداد درج می کنند که خلاف واقع است. برای آنکه از وقوع این نوع از کلاهبرداری جلوگیری شود، مبایعه نامه را بدون آنکه کامل مطالعه نمایید، امضا نکنید.

کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن بدون بازدید از ملک

گاهی پیش می آید که افراد کلاهبردار، واحدی را برای خرید به فروشنده نشان می دهند. سپس ادعا می کنند این خانه، مشابه واحد مورد نظر آنها می باشد. به عبارتی براساس مشخصات آن، ملک را معامله می کنند. این در حالی است که بعد از انجام معامله، فرد خریدار متوجه کاستی ها و تفاوت ها می شود. بنابراین، قبل از خرید مسکن، حتما از ملک مورد معامله، دیدن کنید تا فریب افراد به منظور کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن را نخورید.

کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن های نیمه ساز

در همین ابتدا باید بگوییم که این نوع از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن ، بسیار رایج است. بدین صورت که کلاهبرداران، خانه های نیمه ساز را برای معامله آماده می کنند. یا به عبارت دیگر، خانه هایی را پیش فروش می کنند.

این در حالی است که اصلا قرار نیست این خانه ها تکمیل شوند. بدین ترتیب، افراد کلاهبردار، بعد از تنظیم مبایعنامه و دریافت پیش پرداخت، فرار می کنند و متواری می شوند. برای جلوگیری از این اتفاق، اگر قصد خرید خانه پیش ساخته را دارید، لزوما با افراد مورد اطمینان، قرارداد را منعقد نمایید.

کلاهبرداری از طریق فروش مسکن در رهن بانک

فروش مال رهنی، فروش مال دیگری محسوب نمی شود. اما شخص فروشنده، حتما قبل از معامله ملک، باید این موضوع را به اطلاع خریدار برساند. در برخی موارد، می بینیم که با وجود آن که خانه در رهن است، اما بدون اطلاع به خریدار فروخته می شود. برای جلوگیری از این موضوع، لزوما قبل از خرید ملک، تمامی استعلامات لازم را انجام دهید. همچنین، از خرید خانه در رهن، تا حد امکان خودداری کنید. اما اگر ملک رهنی معامله کردید، در قرارداد، این موضوع و مدت رهن را برای جلوگیری از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن قید نمایید.

کلاهبرداری از طریق پرداخت تسهیلات بانکی

افراد سودجود و کلاهبردار، به اسم آنکه تسهیلات بانکی برای خرید مسکن ارائه می دهند، اقدام به تاسیس شرکت هایی می کنند. سپس در این زمینه شروع به فعالیت می نمایند. بعد از آنکه به نام تسهیلات بانکی، از مردم عادی، پول دریافت کردند، شرکت را تعطیل می کنند و پا به فرار می گزارند. برای آنکه در دام چنین سودجویانی در بحث کلاهبرداری در معاملات مسکن نیوفتید، لزوما برای دریافت تسهیلات، به خود بانک مراجعه نمایید. به عبارتی از مراجعه به شرکت های وابسته خودداری کنید.

"روش

شکایت از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

در این بخش بر آنیم تا به بررسی نحوه و مراحل شکایت در این بحث بپردازیم. برای شکایت از کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن مراحل زیر را باید طی کرد:

  • شخص شاکی، باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نماید و یک شکواییه، مبنی بر کلاهبرداری تنظیم نماید.
  • دفاتر خدمات قضایی، بعد از بررسی شکواییه، آن را به دادسرای صالح ارجاع می دهند. باید بدانید که دادسرای صالح، دادسرای عمومی محل وقوع جرم کلاهبرداری است.
  • بعد از ارجاع شکواییه، بازپرس، دستور به حضور متهم و یا متهمین و شکات در دادسرا می دهد.
  • سپس، ادله و مستندات شاکی و توضیحات متهم، توسط دادسرا بررسی می شود و تحقیقات مقدماتی و در صورت نیاز و ارجاع به کارشناسی انجام می گیرد.
  • بعد از انجام این مراحل و پایان تحقیقات مقدماتی، دادسرا قرار متناسب را صادر می کند. اگر بعد از انجام این امور، مجرمیت متهم برای بازپرس، اثبات نشود، دادسرا قرار منع تعقیب، صادر می نماید. در نتیجه روند دادرسی، در همین مرحله، پایان می یابد. در مقابل این وضعیت اگر، برای بازپرس ثابت شود که متهم، مرتکب جرم شده است، دادسرا، قرار جلب به دادرسی صادر می نماید. سپس قرار را همراه با کیفرخواست و پرونده به دادگاه صالح، ارسال می کند. تا بدین ترتیب حکم نهایی، توسط دادگاه صادر شود.

مجازات کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن

به عنوان سخن پایانی در این بخش به مجازات های جرم کلاهبرداری در خرید و فروش مسکن اشاره می کنیم.

  • اگر ثابت شود که متهم، مجرم است، دادگاه او را محکوم به مجازات قانونی مقرر در ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس کلاهبرداری خواهد کرد. به موجب این ماده قانونی، مجازات این جرم، علاوه بر رد اصل مال به صاحب آن، حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی، معادل مالی که اخذ کرده است، می باشد.
  • بر اساس قانون چنانچه مشخص شود که مشاور املاک در کلاهبرداری از اشخاص نقش داشته است مورد تعقیب قرار می گیرد و ممکن است به عنوان شریک جرم یا معاونت در آن معرفی شود.
  • همچنین بر اساس ماده ۱۱۷ قانون ثبت اسناد و املاک فروش مال غیر جرم بوده و در صورت کشف آن مجازات سه تا ده سال حبس تعیین خواهد شد. بنابراین همکاری مشاوران املاک برای کلاهبرداری در ملک می تواند مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.
4.5/5 - (4 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا