دانستنی های حقوقی

گواهی عدم بارداری برای طلاق

مطابق با ماده 31 قانون حمایت از خانواده، زوجین جهت ثبت طلاق در دفترخانه رسمی و اخذ طلاق نامه در دفاتر رسمی طلاق موظف هستند تا گواهی عدم بارداری برای طلاق رابه سردفتر مربوطه ارائه دهند. به عبارتی باید بگوییم که ثبت طلاق بدون گواهی عدم بارداری در قانون ایران، تخلف است. پس سردفتر مربوطه طبق قانون باید از ثبت طلاق، بدون اخذ گواهی عدم بارداری خودداری نماید. زیرا در غیراینصورت مرتکب تخلف می گردد و این امر برایش مجازات به همراه دارد. به دلیل اهمیت این گواهی، در این مقاله به بررسی بیشتر پیرامون این گواهی می پردازیم. با ما همراه باشید.

در همین ابتدا لازم است این نکته را خاطر نشان شویم که، در ضوابط شرعی و قانون مدنی شرایط درستی صیغه طلاق بیان می شود. حال آن که در هیچ کدام از متون قانونی و ضوابط فقهی عدم بارداری زوجه به منظور صحت طلاق شرط نیست. صرفا طلاق طی مدت عادت ماهیانه یا نفاس بعد از زایمان می‌باشد که مانع از انجام طلاق می‌ شود. بر همین اساس نه تنها بارداری زوجه در قانون مدنی مانعی جهت طلاق به شمار نمی‌ رود، بلکه در قانون حمایت خانواده تقدیم گواهی عدم بارداری یا نتیجه تست و آزمایش بارداری زوجه شرط ثبت طلاق می‌ باشد. با بررسی بیشتر این موضوع ما را همراهی کنید.

گواهی عدم بارداری برای طلاق

در همین ابتدا باید بدانید که حضانت فرزند یکی از مهم ترین مسائلی است که در طلاق باید تکلیف آن مشخص شود. برای همین دریافت گواهی عدم بارداری برای طلاق ضروری است. چرا اگه اگر خانم باردار باشد باید تلکیف حضانت فرزند مشترک وی و همسرش مشخص گردد. به عبارتی بعد از این تعیین تکلیف، زوجه باید اقدام به طلاق بکنند.

جهت مطالعه بیشتر در باب حضانت فرزتدان کلیک کنید: سلب حضانت از مادر

در ادامه در توضیح ماهیت این گواهی، ماده ۳۱ قانون حمایت از خانواده اذعان می دارد: ارائه گواهی پزشک ذی ‌ صلاح درمورد وجود جنین یا عدم آن برای ثبت طلاق الزامی است، مگر آنکه زوجین بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند.

پس در تعریف ماهیت این گواهی باید بگوییم که، یکی از مراحلی که در پروسه طلاق وجود دارد و حتما هم نیاز است، دریافت گواهی به منظور باردار نبودن است.

"</p

نحوه گرفتن گواهی عدم بارداری برای طلاق

بعد از بررسی ماهیت گواهی عدم بارداری برای طلاق به مراحل و نحوه دریافت آن می پردازیم. لازم به ذکر است که نحوه دریافت این گواهی برای طلاق در رویه محاکم متفاوت و بستگی به روال کار دادگاه ها دارد. این کار به طور کلی به دو صورت از قرار زیر تقسیم می گردد:

  • آزمایشگاه موجود در مجتمع های قضایی دادگاه خانواده
  • آزمایشگاه های مورد تایید قوه قضاییه

در توضیح موارد بالا باید بگوییم که بعضی از دادگاه ها دارای آزمایشگاه می باشند. این آزمایشگاه در داخل دادگاه مستقر است. در نتیجه در این دادگاه ها زوجه جهت تست بارداری به آزمایشگاه های مستقر در دادگاه معرفی می شود. به همین دلیل در این روش، مراجع قانونی و قضایی گواهی‌ های عدم بارداری از آزمایشگاه‌ های خارج از دادگاه را موجه نمی دانند. در مقابل برخی دادگاه ها  تست عدم بارداری را موکول به دفترخانه طلاق می نمایند. سر دفتر نیز باید با ملاحظه تست عدم بارداری، اقدام به ثبت طلاق نماید.

مدت اعتبار گواهی عدم بارداری برای طلاق

در این بخش به منظور سخن پایانی به یک سوال متداول پاسخ می دهیم. از همراهی شما سپاسگزاریم.

آن سوال این است که، مدت زمان اعتبار گواهی عدم بارداری برای طلاق چقدر است؟  یا به عبارتی، این گواهی بعد از صدور تا چه زمانی می تواند مورد استفاده زوجین برای طلاق قرار بگیرد؟

در پاسخ باید بگوییم مدت زمان اعتبار این گواهی برای طلاق، سه ماه بعد از صدور گواهی می باشد. یعنی زوجین یا وکلای آن ها در این مدت باید تا پایان مدت زمان 3 ماهه به دفاتر طلاق مراجعه کنند. در غیر اینصورت اگر این مهلت منقضی شود، زوجه باید مجددا اقدام به انجام آزمایش عدم بارداری نماید. سپس با اخذ گواهی جدید در آزمایش گاه هایی که در قسمت قبل گفتیم، اقدام به طی پروسه طلاق در دفترخانه با مبادرت سردفتر مربوطه ورزند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

شقایق آموزنده

شقايق آموزنده هستم. دانشجوي سال آخر حقوق و از ابتداي سال ١٤٠٠ كار توليد محتوا رو در زمينه حقوق شروع كردم. هدف من اين هست كه با توليد محتواي يونيك, با توجه به آموزه هاي حقوقي ام در سايت وكيل از ما ، بتونم اطلاعات مفيد و كاربردي را در اختيار كاربران سايت قرار بدهم. نظرات شما در قسمت ديدگاه سايت ميتواند به هدفمند تر شدن مقالاتم كمك كند، از وقتي كه ميگذاريد سپاسگزارم🌱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا